15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ GÜNÜ MKÜ’DE ANMA PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:26

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ GÜNÜ MKÜ’DE ANMA PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

reklam
15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ GÜNÜ MKÜ’DE ANMA PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 3:31

186 views

     15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ GÜNÜ MKÜ’DE ANMA PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

     MKÜ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü anma programı düzenlendi.

Tüm personelin katıldığı programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından hain gecede yaşanan anlardan oluşan video gösterimi yapıldı.

Video gösteriminin ardından kürsüye gelen, MKÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya: “ Bundan bir yıl önce 15 Temmuz 2016 günü milletçe varlığımıza birliğimize demokrasi ve milli iradeye karşı düzenlenen hain ve menfur bir darbe girişi yaşadık. O gece meydanlara çıkan milletimiz silahlara yumruklarıyla, tanklara bedenleriyle karşı koyarak kahramanlık destanı yazdı ve asil direnişiyle bu kalkışmayı sonuçsuz bırakarak dünyaya emsalsiz bir demokrasi dersi verdi. Devletimizin ve milletimizin varlığına kasteden bu darbe girişimini yapanlar devletin ekmeğiyle büyümüş beyninden uzaklaşmış ve dış güçler tarafından beslenen hainlerdi.

Bunlar devletin uçağıyla silahıyla milletin meclisini, kurumlarını, halkını bombaladılar. Yüzlerce insanımıza kıydılar, binlercesini yaraladılar. Hedefleri ülkemizin idaresi ve iradesinden devletimizin gücünden rahatsız olan dış güçlere teslim etmekti. Gerek Cumhurbaşkanımızın gerekse Başbakanımız kararlı ve vakur duruşu ve milletimiz kahramanlığı bu menfur hareketi sonuçsuz bıraktı. FETÖ/PDY adı verilen bu hainler gurubu devletimiz bütün kurumlarına sızdılar ve dış güçlerin maşası olarak uzun yıllar sinsice faaliyet gösterdiler. Son olarak darbe yoluyla milli iradeyi ortadan kaldırarak iç karışıklık çıkarak ülkeyi düşman işgali hazır hale getirmek için harekete geçtiler. Bu hareketin ülkemizi Suriye’nin, Libya’nın, Irak’ın durumuna düşürmeyi amaçlayan vahim bir ihanet çetesi olduğu açıkça görülmektedir.

Devletimize milletimize güvenimiz sonsuzdur. Bizdeki bu vatan ve millet sevgisi var oldukça birliğimize dirliğimize kimse zarar veremeyecektir. Bu hain darbe girişiminin failleri, maşaları ve destekçileri hem milletin gönlünde mahkum oldular, hem de hesap vermek üzere adaletin huzuruna çıkarıldılar. Bundan sonra karar adaletin şaşmaz terazisindedir.

Üniversitemiz milli iradeye karşı yapılan darbeye karşı ilk tepki koyan, bildiri yayınlayan üniversitelerden biridir. O gün olduğu gibi bu günde hain girişimi şahsım ve üniversitem adına kınıyorum. Mustafa Kemal Üniversitesi tüm varlığıyla demokrasiden özgürlükten ve bağımsızlıktan yanadır ve sonsuza kadar bu değerlerin yanında olacaktır. Bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze ve demokrasimize kasteden 15 Temmuz darbe girişimize tarihimizde kara bir leke olarak kalacaktır. Seçilmiş hükümete, Cumhurbaşkanına karşı bu insanlık dışı saldırıyı yapan, milletine kurşun sıkan, devletin ekmeğini yiyip ihanet eden vatan hainlerinin gerekli cezaya çarptırılacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Türk milleti inanç ve düşünce farkı olmadan 15 Temmuz 2016 gecesi tankların önüne yatarak silahlı teröristlerin üzerine yürüyerek, tüm ülkede olduğu gibi bağımsızlığına milli iradeye, özgürlük ve demokrasiye nasıl sahip çıktıysa bundan sonrada çıkacak hainlere, alçaklara, vatanımızı bölmek isteyen teröristlere asla izin vermeyecektir.’’ dedi

MKÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın konuşmasının ardından tören alanına geçildi ve tüm personelimizin katılımıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.