SAMANDAĞ NEFES ALMAK İSTİYORUM İNSİYATİFİ YÖNETİCİLERİNDEN BASIN AÇIKLAMASI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:46

 SAMANDAĞ NEFES ALMAK İSTİYORUM İNSİYATİFİ YÖNETİCİLERİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

reklam
 SAMANDAĞ NEFES ALMAK İSTİYORUM İNSİYATİFİ YÖNETİCİLERİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 23:16

219 views

   SAMANDAĞ NEFES ALMAK İSTİYORUM İNSİYATİFİ YÖNETİCİLERİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Samandağ Nefes Almak İstiyorum İnsiyatifi yöneticileri deniz sitesi, imza standında basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında inisiyatif yöneticileri:  ‘’Bilindiği üzere kasaplar çarşısı denilen yerle ilgili bir süreç yaşanmaktadır. Belediye Başkanının “Park isteyenler mülk sahiplerini ikna etsin” yaklaşımı sürece olumlu yönde katkı sağlamadığı gibi sorunu büyüterek karmaşık hale getirmektedir. Bu parselin yüzde 45’i özel mülke, yüzde 55’i kamuya aittir. KAMU MALI SAMANDAĞINDA YAŞAYAN HERKESİN PARSEL ÜZERİNDE HAK SAHİBİ OLMASI ANLAMINA GELİR. Dolayısıyla ilgili parselde kimisinin metrelerle, kimisinin santimlerle hak sahibi olduğu gerçeği söz konusudur. Bu anlamda şehrin göbeğinde olan bu yerin ne olacağı sorusu Samandağ halkının tamamına sorulması gereken bir sorudur. Samandağ’ın geleceğine ilişkin çok önem arz eden bu konuda halkın ezici çoğunluğunun bu alana bina değil park istediği herkesin malumuyken sadece mülk sahibi kişilerin ikna edilmesini merkeze alarak hak sahibi on binlerin istek ve görüşlerini dışlayan yaklaşım belediyecilikte sosyal, katılımcı ve halkçı bir yaklaşım değildir. Aynı zamanda bu yaklaşım mülk sahipleriyle hak sahiplerini karşı karşıya getiren çatışmacı bir yaklaşımdır. Kamu adına hareket edenlerin görevi geleceği bilimsel öngörüler üzerinden kurgulamaktır. Sosyal, halkçı ve katılımcı yönü ile de halkın ezici çoğunluğunun talebine kulak vererek çözüm üretmektir.

                Son zamanlarda bu parselle ilgili 7 katlı bir bina yapılmaktan vazgeçerek 2-3 katlı bina yapma talebi dile getirilmektedir. Binanın eskisine oranla birkaç yüz metre daha büyütülerek yapılması düşünülmektedir.  Bilindiği gibi parsel üzerinde 3 katlı bir bina mevcut idi. Binanın mevcudiyetinin şehrin yaşamını nasıl olumsuz etkilediği herkesin malumu. İlgili binanın yıkılmasıyla beraber bitişiğindeki parkla bütünlüklü bir şekilde ortaya çıkan geniş ve ferah alanın fiili durumu halkın geniş bir kesiminde park yapılması düşüncesinin oluşmasını sağlamıştır. Binanın yıkılmasıyla birlikte insanlar bir yükün omuzlarından düştüğünü ve daha rahat nefes aldıklarını hissetmişlerdir. Kaldı ki şehrin göbeğinde bulunan bu alana bina yapılmasının var olan sorunlara ek sorunlar yaratacağı ve trafik yönünden şehrin en zayıf yeri olduğu 25 yıl önce bilimsel raporlarla tespit edilmiş iken 25 yıl sonra ilgili alana bina inşa etmek bilimsel bir yaklaşımla örtüşmemektedir. 25 yıl içerisinde yeni yapılan binalar nüfus ve araç artış yoğunluğu hesaba katılınca bu düşüncenin çözüm üretmeyen ve vizyonu olmayan bir düşünce olduğu anlaşılacaktır.

                25 yıl önce düzenlenen raporlar ve mahkeme kararları ortada iken alana bina yapmaya çalışmak Samandağ’ına hiçbir fayda sağlamayacağı gibi bir belirsizliğe yelken açmaktır. Bina değil park talebi halkın ezici çoğunluğunun yanında siyasi partiler, odalar ve sivil toplum kurumları nezdinde karşılığını bulmuştur. Yönetimin görevi sürüncemeye bırakmadan ve yeni mağdurlar yaratmadan yeşil alan düzenleme sürecini başlatmaktır.

                Nefes almak istiyorum inisiyatifi bu haklı talebi halkıyla beraber sonuna kadar savunma kararlılığındadır’’ denildi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.