Reyhanlı’da Camilerde Ramazan Temizliği « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:54

Reyhanlı’da Camilerde Ramazan Temizliği

reklam
Reyhanlı’da Camilerde Ramazan Temizliği
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 9:01

183 views

Yıl boyunca düzenli olarak İlçe sınırlarında bulunan ibadethanelerde temizlik çalışmalarını sürdüren Hatay’ın Reyhanlı Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle temizlik çalışmalarına ağırlık verdi.
ilçe genelindeki yaklaşık 76 camide temizlik seferberliği başlatarak, günde 2 camiyi temizleyen ekipler, Ramazan öncesinde çalışmalarını tamamlayacak. Cami imamlarından ve görevlilerinden gelen taleplere göre programını oluşturan ekipler, temizlik çalışmaları kapsamında camilerde; halıları yıkıyor; mihrabı, minberi, vaaz kürsüsünü, ayakkabılıkları, camları baştan aşağı temizliyor.
İMAMLAR ÇOK MEMNUN
Uygulamadan memnun olan cami imamları; “Çok güzel bir uygulama, belediyemizin camilere ve ibadethanelere sahip çıkması çok anlamlı. Başkanımız Hüseyin Şanverdi’den Allah razı olsun, Çok teşekkür ediyoruz ve memnun olduk” dediler.
İbadethanelerin temizliği ve bakımıyla ilgilenmeye özel bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Şanverdi, “Dinimizin temizliğe verdiği önem hepimizin malumu. Temizlik imandandır. Camilerin temiz, sıhhatli ve hijyenik olması vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla namaz kılmasını sağlar. Bu bağlamda camilerimizin sürekli temiz kalması Reyhanlılılar için çok önemli bir hizmet. Bizler de ibadethanelerimizin temizlik ve bakımı ile ilgilenmeye özel bir önem veriyoruz. Yaptığımız temizlik ve bakım çalışmalarıyla camilerimizi mübarek Ramazan ayına hazır hale getiriyoruz.” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.