KARATAŞ: 30 AĞUSTOS’U COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:27

KARATAŞ: 30 AĞUSTOS’U COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

reklam
KARATAŞ: 30 AĞUSTOS’U COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2020 - 16:16

333 views

CHP Hatay İl Başkan Vekili Erdal Karataş, 26 Ağustos Büyük Tarruz’un 98.’ci yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Karataş, açıklamasında büyük zaferi 30 Ağustos’ta tüm yurtta kutlayacağız” dedi.

Karataş yayınladığı açıklamada, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden birisidir. Bugün bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekûn sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür. 98 yıl önce bugün 26 Ağustos 1922’de büyük zaferimizin ilk adımı atılmıştır. Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Büyük Taarruz’un 98.’ci yıldönümünü kutluyor, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

AKP YÖNETİMİNİN TAVRI NE KADAR YERLİ OLDUKLARINI GÖSTERDİ

Emperyalizme karşı o gün konulan irade bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bugün de ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz. Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenememektedir. Son 14 yılda, devletin çiftçimize Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 Milyar TL’lik destek ödenmemiştir. Bu, devletin her bir çiftçi ailesine 80 Bin 754 TL borçlu olduğu anlamına gelir. Diğer taraftan özellikle son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ihracat kapılarıyla çiftçimizin malının değeri pula dönüşmüştür. Şimdi de sarayın aldığı son bir kararla Türkiye Venezüella’dan peyniri vergisiz ithal edecektir. Trakya’daki, Ezine’deki, Kars’taki peynir üreticileri dururken, saray yönetimi Türkiye’deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezüella’nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkanlar sağlamaktadır. 200’e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz çiftçileri dururken Venezüella çiftçilerinin üretimi tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını, bağımsızlıktan ne anladıklarını da bir kez daha göstermişlerdir.

ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZ VE MÜREFFEH YARINLARINDA CHP VARDIR

Biz CHP olarak saray yönetiminin bu ülkenin çiftçisini ezerken başka ülkelerin çiftçisini desteklemesinin nedenini öğrenmek, tek adam rejimi altında ezilen, ekonomisinde ciddi sıkıntılar ve gıda kıtlığı yaşayan Venezüella’ya olan bu muhabbetin sebebini bilmek istiyoruz. Güzel ülkemiz, bereketli toprağıyla, olağanüstü konumuyla, genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahiptir. Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadroyla, doğru bir ekonomi programıyla, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren parlamenter bir demokrasiyle, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi açıkta bırakmayan, çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen güçlü bir sosyal devlet anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğiz. 98 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız. Ve bu inançla, bu azimle bundan neredeyse 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız. 30 Ağustos’ta yurdumuzun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutluyor olacağız. Ülkemizin bağımsız ve müreffeh yarınlarında CHP vardır” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.