Bakan Zeybekçi: Yeni bir rekora imza atacağız « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:30

Bakan Zeybekçi: Yeni bir rekora imza atacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatta geçen yıl rekor kırıldığını, bu yıl da yeni bir rekor beklendiğini ifade etti.

reklam
Bakan Zeybekçi: Yeni bir rekora imza atacağız
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 9:10

176 views

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uganda ve Kenya seyahatlerine katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci, mayıs ayı geçici dış ticaret rakamlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

“İhracatımızın dünya ticaretinden aldığı pay geçtiğimiz sene yüzde 0,87’ye çıkarak rekor kırmıştı. Görüyoruz ki 2016 yılında da bu oranı daha yukarı seviyelere taşıyarak yeni bir rekora imza atacağız.”

Afrika stratejisine de değinen Zeybekçi, ”2003 yılında ortaya koyduğumuz Afrika Stratejisi ile birlikte Afrika’ya ihracatımızı yaklaşık 3,5 katına çıkardık. İnanıyoruz ki bu yoğun temaslarımız neticesinde Afrika ülkeleriyle ikili ticaretimizde yakaladığımız ivme çok daha yukarılara çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN