15 TEMMUZ MİLLİ İRADE PARKI’NA ADINA YAKIŞIR ÖZEL TASARIMLI RÖLYEFLİ TABELA « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:12

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE PARKI’NA ADINA YAKIŞIR ÖZEL TASARIMLI RÖLYEFLİ TABELA

reklam
15 TEMMUZ MİLLİ İRADE PARKI’NA ADINA YAKIŞIR ÖZEL TASARIMLI RÖLYEFLİ TABELA
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2017 - 17:02

248 views

      Başkan Kimyeci 15 Temmuz Milli İrade Parkında Vatandaşlarla Sohbet Etti.

     Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak hizmete sunulan 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda incelemelerde bulundu, parkta bulunan vatandaşlarla sohbet etti, hallerini hatırlarını sordu.

     Antakya Belediye Meclisi tarafından eski adı DSİ olan parka, 15 Temmuz Milli İrade Parkı adı verilerek Demokrasi Zaferinin anısı ölümsüzleştirilmişti. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin talimatları ile bu önemli ismi taşıyan parka adına yakışır rölyefli tabela hazırlanarak montajı yapıldı.

  Antakya Belediyesi bünyesinde bulunan heykeltıraş tarafından hazırlanan ve Antakya’nın tarihini anlatan Habib-i Neccar Cami, Habib-i Neccar Dağı, Antakya Kalesi, barışın simgesi Güvercin ve Defne Ağacı motifleri ile süslenen rölyefli tabela greyder ve vinç yardımı ile parkın girişindeki yerini aldı.

   Rölyefli tabelanın montajı esnasında denetimler gerçekleştiren Başkan Kimyeci; “15 Temmuz Milli İrade Parkımızın adına yakışır rölyefli tabelamız bünyemizde bulunan heykeltıraşımız tarafından özenle hazırlandı ve yerine monte edildi. Şehrimize ait önemli sembollerin de yer aldığı tabelamız ile Demokrasi Zaferimizi ölümsüzleştirmekle kalmadık, aynı zamanda parkımızın girişini de güzel bir görünüme kavuşturduk. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım büstünü de bakımını, onarımını ve yenileme çalışmalarını yaparak güzel bir görünüme kavuşturduk. Zübeyde hanım büstünü kaldırdığımızı ve bir daha yerine konulmayacağını yayan ve bu konuda spekülasyon yapan art niyetli kişileride  Allah’a havale ediyoruz. Bir kez daha ifade etmek isterim ki Atatürk sevgisi lafla değil, icraatla olur. 15 Temmuz Milli İrade Parkı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

     Mevsimlik çiçek ekimi çalışmalarını da denetleyen Başkan Kimyeci, incelemelerinin ardından parkta bulunan vatandaşlarla hoş sohbette bulundu. Başkan Kimyeci’yi karşılarında görmekten mutluluk duyan vatandaşlar yepyeni bir görünüme kavuşan 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ilettiler. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.