Türkiye’ye 6 ayda kaynağı belirsiz 9,6 milyar dolar para geldi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

15 Haziran 2025 - 05:22

Türkiye’ye 6 ayda kaynağı belirsiz 9,6 milyar dolar para geldi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Merkez Bankası’nın açıkladığı Haziran ayı ödemeler dengesi istatistiklerine göre Türkiye’ye 2021’in 6 ayında gelen kaynağı belirsiz paranın 9,6 milyar dolara ulaştığını belirtti.

reklam
Türkiye’ye 6 ayda kaynağı belirsiz 9,6 milyar dolar para geldi
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2021 - 14:51

146 views

Türkiye’ye 6 ayda kaynağı belirsiz 9,6 milyar dolar para geldi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Merkez Bankası’nın açıkladığı Haziran ayı ödemeler dengesi istatistiklerine göre Türkiye’ye 2021’in 6 ayında gelen kaynağı belirsiz paranın 9,6 milyar dolara ulaştığını belirtti.

reklam

CHP’li Güzelmansur net hata ve noksan kaleminde izlenen kaynağı belirsiz para miktarının bu denli yüksek ve sürekli artıyor olmasının izaha muhtaç olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:  “Kaynağı belirsiz paranın sürekli artıyor olması kuşkuları da artırıyor. Yaklaşık 10 milyar dolarlık ölçüm hatası ya da eksik veya fazla veri derlemesi mi olur? Net hata ve noksan kaleminin bu denli yüksek olması hata veya noksanlardan daha ziyade kayıt dışı bir takım döviz girişlerinden kaynaklanıyor gibi duruyor.”

9,6 MİLYAR DOLAR KİMİN, HANGİ YÖNTEMLE GETİRDİĞİ, NE PARASI?

Son zamanlarda ülke gündeminde yer alan illegal ilişkiler, kirli para alışverişleri nedeniyle net hata ve noksan kaleminin iyi iredelenmesi gerektiğini söyleyen Güzelmansur “9,6 milyar dolar kimlerin hangi yönetemlerle getirdiği paralardır? Konteynerlarla ülkeye eşya gibi sokulan paralar mı, özel jetlerle taşınan kara paraları mı, uyuşturucu paraları mı bu konu tüm yönleriyle incelenerek açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.