Sahte parayla hayvan satın alıp piyasaya sahte para sokan 2 şahıs tutuklandı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

14 Temmuz 2025 - 12:02

Sahte parayla hayvan satın alıp piyasaya sahte para sokan 2 şahıs tutuklandı

BURDUR’DA SAHTE PARA İLE HAYVAN SATIN ALAN VE PİYASAYA YAKLAŞIK 700 BİN TL DEĞERİNDE SAHTE PARA SOKAN 2 ŞAHIS TUTUKLANDI.

reklam
Sahte parayla hayvan satın alıp piyasaya sahte para sokan 2 şahıs tutuklandı
Son Güncelleme :

27 Mart 2024 - 18:19

89 views

Burdur’un Çavdır ilçesinde sahte para ile hayvan alışverişi yapan ve piyasaya 699 bin 600 TL değerinde sahte para sokan 2 şahıs, Konya’da yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Burdur’un Çavdır 23 Mart tarihinde R.Z. (58) ve S.S.’ye (33) ait 4 hayvanı 230 bin TL karşılığında Ü.G.(30) ve E.B. (39) isimli şahıslar satın aldı. Daha sonra hayvan sahipleri R.Z. ve S.S. parayı kontrol ettiklerinde sahte olduğunu anlaması üzerine Çavdır İlçe Emniyet Amirliği’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine Çavdır İlçe Emniyet Amirliği ve KOM Şube tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şüpheliler Ü.G. ve E.B. 26 Mart tarihinde Konya’nın Ilgın ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların sorgusunda şahısların daha önce Yozgat’ın Sorgun ilçesinde de aynı yöntemler piyasaya 469 bin 600 TL sahte para sürdükleri tespit edildi.

Yapılan çalışmalar ve emniyetteki işlemlerinin ardın piyasaya toplamda 699 bin 600 TL sahte para sokan Ü.G. ve E.B. isimli şahıslar Gölhisar Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.Z. ve S.S.’ye ait 4 hayvan ise bulunarak sahiplerine teslim edildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.