Nalbant: HDP’yi susturmayı başaramayacaksınız « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 12:13

Nalbant: HDP’yi susturmayı başaramayacaksınız

HDP’li isimlerin yargılanması bugün itibariyle başladı. Hatay Demokrasi Güçleri de gündeme yönelik bir basın açıklaması yaptı.

reklam
Nalbant: HDP’yi susturmayı başaramayacaksınız
Son Güncelleme :

26 Nisan 2021 - 13:01

243 views

Nalbant: HDP’yi susturmayı başaramayacaksınız

HDP’li isimlerin yargılanması bugün itibariyle başladı. Hatay Demokrasi Güçleri de gündeme yönelik bir basın açıklaması yaptı. HDP Hatay İl Binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına TİP, SYKP, EMEP, İHD, KARDIRAÇ, Defne Belediyesi Meclis üyesi Mithat Mirioğlu, Defne Halk İnsiyatifi de destek verdi. Açıklamayı Hatay Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına HDP İl Başkanı Kerem Nalbant okudu.


Başkan Nalbant açıklamasında, “IŞİD’in Kobani’yi işgal girişimlerinin sürdüğü Ekim 2014’te ‘’sınırın insani yardımlar için açılması ve IŞİD’ e verilen desteğin sona erdirilmesi ‘’amacıyla Türkiye’de başlayan demokratik protestolardan dolayı 6 yıl sonra HDP’yi olaylardan sorumlu tutan, AKP ve küçük ortağı MHP’nin yargıya emir vermeleri sonucunda, aralarında önceki dönem Eş Genel Başkanlarımızdan, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, millet vekillerimiz, Belediye başkanlarımız, myk ve partililerimizin olduğu 28 ‘i tutuklu toplam 108 arkadaşımızın yargılanmalarına bugün itibariyle Ankara 22. Ağır ceza mahkemesinde başlanmıştır. Komu oyunda Kobani davası olarak bilinen bu dava, aynı zamanda Türkiye tarihine en kumpaslı dava olarak geçecektir. Bu davanın içinde, entrika ve şantaj olduğunu tüm dünya kamuoyu çok iyi bilmektedir. Ancak sarayın maaşlı tetikçilerinin yalan satmaya devam ederek arkadaşlarımızı yargılanmadan mahkum etmeğe kalkışmaları tam bir akıl tutulması olsa gerek. Saray medyasının açıklamalarının aksine halk demokratik protesto haklarını AKP genel başkanı, Recep Tayyip Erdoğan’nın Antep’te bir mülteci kampında Kobani düştü düşecek konuşmasından hemen sonra başlamıştır. Bundan dolayıdır ki Protesto eylemleri başlamasından hemen sonra HDP’li yetkililer dönemin içişleri bakanıyla sürekli irtibat içinde olup, olayların sonlanması hususunda çaba göstermişlerdir. AİHM, HDP’nin Kobani protestolarına dair hiçbir sorumluluğunun olmadığına işaret eden tarihi bir karar verdi. Ancak 6 yıl aradan sonra tozlu raflardan alelacele bir şekilde indirilmesi manidardır.


NEREYE BAKSAK ÇÜRÜMENİZİ GÖRÜYORUZ
Dün Ankara’nın karanlık dehlizlerinde AKP’nin kapatılması için demokrasiye tuzak kuranlarla bugün AKP genel başkanı, Tayyip Erdoğan’ın HDP’li siyasetçilere kumpas kurulması hususunda ittifak halinde olması ülke demokrasisi açısından bir talihsizlik örneğidir. Türkiye ve dünya kamu oyu bu kirli senaryonuzu daha önce 4 kasım 2016 da, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında seçilmişlerimize yaptığınız antidemokratik siyasi darbelerinizden ve kayyumlarınızdan biliyor. Ancak bu antidemokratik darbeci yöntemleriniz nafile; sonuç alamayacağı-nız gün gibi ortadadır.

reklam

HDP ve HDP’li siyasetçiler üzerinden bir algı oluşturarak, ekonomik, siyasal, hukuksal ve diplomatik alanlardaki beceriksizliğinizi gizlemeğe çalıştığınız bir sır değildir. Hangi tarafınıza baksak, büyük bir yozlaşma ve çürüme halinizi görebiliyoruz. Toplumun ezici bir çoğunluğu açlıktan kırılırken,siz ve sizin çevrenizde yaşayan azınlığın bir eli balda diğer eli yağdan hiç çıkmıyor. Geldiğimiz son aşamada, artık güneş balçıkla sıvanmıyor. HDP’li siyasetçilere karşı kurduğunuz tüm kirli algılara rağmen hakikatin, sesi, soluğu, umudu ve kendisi olan HDP’yi susturmayı başaramayacaksınız” ifadelerini kullandı. (Haber/Fotoğraf:Levent AŞKAR)

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.