Mor Dayanışma Kadınları: “Yoksulluk, sömürü nereye kadar?” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 08:54

Mor Dayanışma Kadınları: “Yoksulluk, sömürü nereye kadar?”

Mor Dayanışma Kadınları Antakya Atatürk Parkı’ndaki basın açıklamalarında, “Yoksulluk, sömürü nereye kadar?” sorusunu sordu.

reklam
Mor Dayanışma Kadınları: “Yoksulluk, sömürü nereye kadar?”
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 8:49

224 views

Mor Dayanışma Kadınları: “Yoksulluk, sömürü nereye kadar?”

Mor Dayanışma Kadınları Antakya Atatürk Parkı’ndaki basın açıklamalarında, “Yoksulluk, sömürü nereye kadar?” sorusunu sordu.

reklam

Her geçen gün artan market fiyatları, pazar alışverişlerinde giderek daha çok boş kalan fileler, zamlar karşısında eriyen ve faturalara yetişemeyen maaşlar… Hayatın geldiği noktada, asgari ücret altında ücret alan milyonlarca kadının sefalet koşullarında yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Mor Dayanışma Kadınları, Antakya Atatürk Parkı’ndaki basın açıklamalarında, “Yoksulluk, sömürü nereye kadar?” sorusunu paylaştı.

-ÖDEMEYECEĞİZ!-

Yapılan açıklamada, “Bizler, bu gerçekleri her gün yaşıyoruz! Her gün; temel ihtiyaçlarımıza, barınmaya, ısınmaya ulaşamaz haldeyiz! Krizi biz çıkarmadık, bedelini de biz ödemeyeceğiz!” diyen Mor Dayanışma üyesi kadınlar, yaşanan şiddetin ‘kadın’ başlığına ise özellikle dikkati çekti.

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” denilen açıklamada dile gelen eleştiriler şöyle:

“Göstermelik bir yasa değişikliği önerisiyle erkek şiddetini bitireceğini iddia edenlerin kendisi zaten erkek şiddetini üretiyor, yasaları uygulamıyor ve hukuksuzluğu, şiddeti normalleştiriyor! 5. ve 6. Yargı Paketleri ile nafaka hakkının gaspı tekrar gündeme getiriliyor. Kadınların boşanması, aile, ev, şiddet döngüsünden çıkması zorlaştırılıyor. 200-300 TL civarında olan yoksulluk nafakasına göz diken erkekler, erkek-devletin, kadın ve çocuk düşmanı politikalarından güç alıyor. Okullarda, kız-erkek öğrencileri ayrı oturtmaya çalışan okul idareleri, erkek egemen eğitim politikalarına güveniyor ve tekrar göreve iade ediliyor. Fakat bizler, umutsuz ya da çaresiz değiliz! İlçelerde, mahallelerde, sokaklarda, haklarımız, hayatlarımız, kurtuluşumuz için örgütleniyor ve mücadele ediyoruz. Hayati ihtiyaçlarımız, taleplerimiz acildir ve azıyla yetinmeyeceğiz. Taleplerimizi yüksek sesle söylemeye ve kazanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

-1 MAYIS’TA!-

Yapılan basın açıklamasında 1 Mayıs daveti de yapan kadınların çağrısı şu oldu: “Hak kazanımlarımızı gasp eden, bizi yoksulluğa, çaresizliğe ve şiddet kıskacına almak isteyen erkek egemen iktidar, yargı ve devlet erklerine söyleyecek sözümüz var! Ana akım muhalefetin de iktidarın da vaatlerine karnımız tok! Kadın yoksulluğunu, kadın cinayetlerini, erkek şiddetini bitirecek ve 1 Mayıs’ta umutla, örgütlü mücadelemizden aldığımız güçle sokaklarda olacağız! Sokaklar, kurtuluş mücadelemiz, ‘artık yeter’ dediğimiz her gün, bizi mücadeleye çağırıyor! Tüm kadınları, 1 Mayıs’ta ‘hakları, hayatları, bedenleri’ için Mor Dayanışma kortejinde olmaya davet ediyoruz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.