Kılıç: Emeklilerin sorunları çözülmelidir « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 17:54

Kılıç: Emeklilerin sorunları çözülmelidir

Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, emeklilerin sorunlarının çözülmesi için bir basın açıklaması yayınladı.

reklam
Kılıç: Emeklilerin sorunları çözülmelidir
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2022 - 17:19

435 views

Kılıç: Emeklilerin sorunları çözülmelidir

Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, emeklilerin sorunlarının çözülmesi için bir basın açıklaması yayınladı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Kılıç yayınladığı açıklamada; “Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde, çeşitli şehirlerinde ikamet eden ve üretimden düşmüş emeklileriz. Belki farklı görüşlere inanıyor, farklı siyasi partileri destekliyoruz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hak ve taleplerimiz için ortak bir mücadelenin içinde olmak zorundayız! Ancak hepimizin ortak bir noktası var. Çalışırken ödediğimiz primlerin en iyi şekilde bize “insanca bir yaşam “ şekilde geri kadar ödenmesini istiyoruz. Bu sosyal devlet ilkesine en uygun durumdur. Dertlerimiz aynı, sorunlarımız ortak “ONURLU BİR HAYAT İÇİN, ONURLU BİR ÜCRET İSTİYORUZ” Çünkü 25-30 yıl emeklilikte rahat ve kimseye muhtaç olmamak için pirim ödedik. Yani başkasının parası, sadakası değil, Bizden kesileni geri istiyoruz. Her gün her şeye zam yaparak, zaten düşük olan Maaşlarımızı sürekli eritiyorlar. Çünkü kendimize ve ailemize daha fazla zaman ayırmak, okumak, gezmek, eğlenmek bizim de hakkımız. Biz, üretimden düşen ve çürümeye terk edilen makine parçası değil, insanız. Sosyal haklarımızı da (ikramiye, yaşanabilir ücret, yakıt, yol, tatil, kira yardımı v.b) istiyoruz! Çünkü yıllarca ödediğimiz pirimler in ve vergilerin karşılığını almak, bizim en doğal hakkımızdır. Vergi ve primlerimizin patronlara ucuz kredi olarak verilmesini değil; ücret, ucuz konut, hastane, bakımevi ve tatil v.b. olarak bize dönmesini istiyoruz. Kısacası Biz, dün Bütün güzellikleri yaratan üreten işçi, memur, esnaftık. Şimdi emekliyiz. Bütün zenginlikleri ve değerleri üretenler olarak, bu değerlerden, refah ve gelişmeden hakkımız olan payı istiyoruz Peki, alabiliyor muyuz? Hayır!

Reklam

ZENGİNLİKTEN PAYIMIZI ALAMIYORUZ
Örgütlü değiliz, hak ve taleplerimizi savunacak sendikalarımızı tam oluşturamadık ve zayıf kaldık, kitleselleşemedik! yani güçlü kurumlar yaratamadık! Amma yaratmak zorundayız…onun için yola çıktık ..milyonlarca emeklinin sesi olacak örgütlülüğü Hep birlikte oluşturacağız! Hakkımız olan onurlu ücreti bize vermeyenlerin karşısına çıkarak hak ve taleplerimizi almanın yollarını bulacağız! Bütün zenginlikleri biz ürettik, …ve şimdi çocuklarımız torunlarımız üretiyor. Ama payımızı alamıyoruz. Haklarımızı almak ve geliştirmek için güçlü bir örgütlülüğe ihtiyaç var. ÖRGÜTLENMEK, ortak çıkarlar temelinde, ortak hedefler için birleşmek demektir. milyonlarca emeklilerin TEK çatı altında BİRLEŞİK Gücünü yaratmak için yola çıkan “tüm ülke çapında örgütlenmek, birlikte davranmak ve ortaklaşmak için tüm emekli kesim ve kurumları ile Hep birlikte hak ve taleplerimiz doğrultusunda bir araya gelerek TÜM EMEKLİ KİTLESİNİN ÖZ GÜCÜNÜN ortaya çıkarılmasının sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekliler Birlikte Güçlü!” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN