Kaya: Hukuk herkese lazımdır « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:48

Kaya: Hukuk herkese lazımdır

Demokratik Sol Parti Hatay İl Başkanı Ali Kaya, HBB Hatsu meclisinde reddedilen zam kararı ile Cumhur İttifakı’nın çifte standart uyguladığını belirtti.

reklam
Kaya: Hukuk herkese lazımdır
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2022 - 18:57

233 views

Kaya: Hukuk herkese lazımdır

Demokratik Sol Parti Hatay İl Başkanı Ali Kaya, HBB Hatsu meclisinde reddedilen zam kararı ile Cumhur İttifakı’nın çifte standart uyguladığını belirtti.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Zam kararının iptalini hukuksuzluk olarak nitelyen Kaya yaptığı açıklamada; “Hatay Büyükşehir Belediyesinin Meclis toplantısında 26 evet oyuna karşı 46 ret oyu ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin istediği su zammı kabul edilmedi. Her ne kadar zamlara karşı olsak da bu durumun çifte standart olarak göründüğü aşikardır. Elektriğe,temel ihtiyaç gıdalarına,kiralara,akaryakıta ve hayat pahalılığına ses çıkartamıyanlar su zammına hayır oy vermenin marifet olduğunu zannetmeleri çok manidardır. Hatay Büyükşehir Belediye başkanı AKP’li olsaydı yapılacak su zammına yine de hayır oyu verecekler miydi ?Vatandaşa yapılacak hizmetleri hangi parti olursa olsun engellemek vicdana sığmaz.

Reklam

UNUTMAYIN, HER SABAHIN BİR SAHİBİ VAR
Yapılacak hizmetlerin aksamaması adına herkesi aklı selim olmaya davet ediyorum. Bir partinin genel başkanını ve de milletvekilini ilimize sokmayıp bir akaryakıt istasyonunda 10 saate yakın bekletmek hangi hukuk kaidelerinde mevcuttur. Bürokratların devlete hizmet etmeleri ve kanunlara riayet etmesi gerekirken,hükümete gayri hukuki olarak hizmet etmeleri ne yaman çelişkidir. Bürokratların görevi bir siyasi partinin genel başkanına kafa tutmak değildir.Bu tutum şık olmadığı gibi sarfedilen cümleler de yakışık almamıştır. Her siyasi parti yaşanacak sorun ve oluşacak aksaklıkları eleştirme hakkına sahiptir. Bunu engellemek ülkemizin hukuk devleti olduğuna ve demokrasiye vurulan bir darbedir. Sonuç itibari ile bürokratların verdiği gayri hukuki kararın geri çekilmesi isabetli olmuştur. Şu unutulmasın,hiç kimse hukukun üstünde değildir. Her sabahın bir sahibi vardır. Gün gelir hukuk herkese lazım olur” dedi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.