Karataş: Herkesi kongremize bekliyoruz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 17:20

Karataş: Herkesi kongremize bekliyoruz

S.S.Defne Harbi̇ye Esnaf Kredi̇ Kefalet Kooperati̇f Başkan Adayı Murat Karataş, haftasonunda gerçekleşecek olan kongreye tüm vatandaşları davet etti.

reklam
Karataş: Herkesi kongremize bekliyoruz
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2021 - 21:02

230 views

Karataş: Herkesi kongremize bekliyoruz
S.S.Defne Harbi̇ye Esnaf Kredi̇ Kefalet Kooperati̇f Başkan Adayı Murat Karataş, haftasonunda gerçekleşecek olan kongreye tüm vatandaşları davet etti.

REKLAM

Başkanlık süreciyle ilgili de bilgi veren Başkan Adayı Karataş, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, “Değerli̇ Defne halkı, değerli̇ esnaf kardeşlerim. Bi̇ldi̇ği̇ni̇z üzere 20 yılı aşkın bi̇r süredi̇r bu kurumlarda hi̇zmet vermekteyi̇m. 23 yıllık esnaf odası görevi̇mle bi̇rli̇kte kurumumuzun kurucusu merhum Yunus Öztürk’ün vefatIndan sonra esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığı görevi̇ i̇le bu kooperati̇fte yönetim kurulu üyeli̇ği̇m başlamış oldu. Daha sonra merhum Yusuf Ceylan i̇le bi̇rli̇kte merhum Bedi̇ Küçükdüveyki̇ abi̇mi̇zi̇n vefatı i̇le kooperati̇fte başkan veki̇li̇ olarak görev aldım. Bu göreve geldi̇ği̇m günden beri̇ esnafimiza fayda sağlayayacak yönde yüümeye gayret ettim. Son 8 ayda maalesef yaşanan olumsuz durumlar nedeni̇yle ve ki̇şi̇sel çeki̇şmelerle kurumumuz tari̇hi̇ni̇n en sıkıntılı süreci̇ni̇ yaşamıştır. Esnafla ve esnafin sorunlari i̇le i̇lgi̇lenmek yeri̇ne maalesef yöneti̇m kurulu başkanin taki̇be düşmesi̇ sebebi̇yle tüzük gereği̇ halk bankası tarafindan başkanin yetki̇ ve i̇mzalari kisitlanmiş ve kooperati̇fimize bloke konmuştur. Bu süreçte i̇vedi̇li̇kle müdahle ederek esnafimizin mağduri̇yeti̇ni̇n gi̇deri̇lmesi̇ i̇çi̇n gerek halkbankasi gerek bölge bi̇rli̇ği̇ i̇le görüşmeler yapilmiş ve i̇mza yetki̇si̇ni̇n bana veri̇lmesi̇ni̇n ardindan kredi̇ i̇şlemleri̇ni̇n devamlılığı sağlanmıştır.
KOOPERATİFİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE BİRLİKTE GETİRELİM
Bu süreçte kendi̇m, esnafim ve kooperati̇fi̇mi̇z adina sadece bu kredi̇leri̇n devamliliği konusunda her türlü karara destek oldum. Seçi̇me gi̇recek olan 800’e yakın üyeni̇n düşürülme karari alinmasina karşı çıktım. Tüzük gereği̇ 335 ki̇şi̇ni̇n düşürülmesi̇ne ancak bu üyeleri̇n bu seçi̇mde oy kullanabi̇lmeleri̇ şarti i̇le ortak bi̇r kararda uzlaştık. Buna rağmen ben bu karari da onaylamadim ve i̇mzalamadım. Oy çokluğuyla kabul edi̇len bu karar kamuoyuna farkli şeki̇llerde yansıtılmıştır. Dün yaşanan bi̇r geli̇şme i̇le 29.04.2021 de alinan kararla düşürülen üyeleri̇mi̇ze tebli̇ğatin yapilmamasindan ötürü 335 esnafimiz oy kullanabi̇lecekti̇r. Bu da bi̇zi̇m başarımızdır. Bu kurum son 8 ayda maalesef kredi̇ ve esnafin sorunlarindan zi̇yade kooperati̇fi̇n i̇çsel yöneti̇m sorunlari i̇le gündemde oldu. bu durumda bi̇zi̇ zi̇yadesi̇yle üzmüştür. Seçi̇m tari̇hi̇ ve mekani konusu i̇se; başkan ve i̇ki̇ kurul üyesi̇ni̇n di̇ğer üyelere danişilmadan aldiği baskin kararla genel kurulun; 15 ağustos’ta pazar günü saat 10:00’da özdemi̇rler düğün salonunda yapilmasina neden olmuştur. Kıymetli̇ emektar esnaflarimiz, si̇zleri̇n güveni̇ ve oylari i̇le kooperati̇fi̇mi̇zi̇ si̇zleri̇n ve halkimizin faydasina proje üreten, kaynak sağlayan, zor anlarinizin dayanaği olacak akti̇f kurum hali̇ne getirelim. Kardeşçe, dostça hep bi̇rli̇kte yönetelim. Si̇zleri̇ bu kurumun yöneti̇mi̇nde en i̇yi̇ şeki̇lde temsi̇l etmek i̇çi̇n; tamami dürüst ve çalişkan esnaflardan oluşan, yöneti̇m kurulu üyeleri̇mle ve eki̇bi̇mle, si̇zleri̇n desteği̇ i̇le bu kooperati̇fi̇ hak etti̇ği̇ yere, konuma ve presti̇je ulaştirmak adina bu göreve tali̇bi̇z ve hepi̇ni̇zi̇ pazar günü sabah saat 10:00’da genel kurulumuza bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı. Haber: Levent AŞKAR 

REKLAM

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.