HTO’dan Defne hastanesine şartlı evet « Hatay Yeni Haber Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 01:27

HTO’dan Defne hastanesine şartlı evet

Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Defne’ye yapılacak olan devlet hastanesinin imkanlarının arttırılması gerektiğini belirtti.

reklam
HTO’dan Defne hastanesine şartlı evet
Son Güncelleme :

05 Eylül 2022 - 13:41

655 views

HTO’dan Defne hastanesine şartlı evet

Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Defne’ye yapılacak olan devlet hastanesinin imkanlarının arttırılması gerektiğini belirtti.

Reklam

Hastane yapılacak olmasından dolayı memnun olduklarını belirten Yılmaz, 50 yataklı bir hastanenin Defne’ye yetmeyeceğini belirtti.

HERKESİN KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ ALMA HAKKI VARDIR

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ı ziyaret eden Yılmaz yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere Hatay’ın 160 bin nüfuslu Defne ilçesi, ikinci basamak sağlık hizmetine erişimde ciddi zorluklar yaşamaktadır. Konuyla ilgili Tabip Odamız, Defne ilçesine ikinci basamak hastane yapılması amacıyla imza kampanyası düzenlemiş ve toplanan imzalar 15 Nisan 2022’de Sağlık Bakanlığı’na iletilmek üzere Hatay Valiliği’ne teslim etmiştir. Geçen süre zarfında Sağlık Bakanlığı, Defne ilçemize ikinci basamak hastane yapılmasına karar vermiş, hastanenin yapımı için bakanlığa sunulan yerler, ilçe merkezine uzak olmasından dolayı haklı olarak bakanlık tarafından kabul edilmemiştir. En son belirlenen yerin 10 dönüm olmasından dolayı ancak 50 yataklı hastane kurulabileceği yerel yöneticilere bildirilmiş ancak Defne ilçemizin nüfusu dikkate alındığında 50 yataklı hastanenin yetersiz kalacağı aşikardır. Konuyla ilgili geçen hafta içerisinde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat ile görüş alışverişinde bulunduk. Defne halkının; ulaşmakta zorlanmayacağı, tetkik sonuçları için hastane içinde saatlerce beklemek zorunda olmayacağı, başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacağı, acil vakalarda zaman kaybına yol açmayacak bir yerde, kaliteli ve yüksek kapasiteli bir ortamda sağlık hizmeti almaya hakkı vardır.

Reklam

Bu nedenlerle yapılacak hastanenin;

1.İlçe merkezinde olması,

2.Ulaşımının kolay olması,

3.Her branştan hekimin çalışmasına olanaklı olması,

4.Tetkik ve görüntülemelerin yerinde yapılabileceği,

5.En az 250 yatak kapasiteli bir hastane olması şarttır.

Bunun sağlanması için tüm kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını elini taşın altına koymaya ve iş birliğine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.