Herkesin Okuması Gereken Bir Kitap “BİR ZAMANLAR GÜMRÜKLER” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

1 Mayıs 2024 - 21:31

Herkesin Okuması Gereken Bir Kitap “BİR ZAMANLAR GÜMRÜKLER”

reklam
Herkesin Okuması Gereken Bir Kitap “BİR ZAMANLAR GÜMRÜKLER”
Son Güncelleme :

09 Nisan 2019 - 16:26

177 views

Herkesin Okuması Gereken Bir Kitap “BİR ZAMANLAR GÜMRÜKLER”

Araştırmacı yazar, emekli Gümrük Başmüfettişi Mehmet Çardak, “Bir zamanlar gümrükler” adlı beşinci kitabının tanıtımını yaptı.

Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği tanıtım toplantısında, beşinci kitabı olan “Bir Zamanlar Gümrükler”  kitabının gerçeklere dayandığını kaydeden Yazar Mehmet Çardak, “Burada konu olan şahıs gerçek gümrük memurudur. Ağzından duyduğum itirafları tarihe ışık tutmak adına kitaplaştırdım” dedi.

Günümüzde Basın’ın bile artık gümrükler söz etmediğine dikkat çeken Araştırmacı Yazar Mehmet çardak, “Tabi burada Medya patronlarına da iş düşüyor. Ama medya patronlarının da gümrüklerde işleri olduğu için hiçbir konuya değinemiyorlar. Bende yerel basın aracıyla, işte kitap çıkarmakla bu olayların kamuoyuna intikal etmeye çalışıyorum. Amacım, ticaret değil, tarihe ışık tutmaktır” vurgusunu yaptı.

Mehmet Çardak amacının, gümrük çarkının işleyişiyle kamuoyunu bilgilendirmek olduğunun altını çizerken, kitapta adı geçen gümrükçü Şahin’in yaptığı hataların cezasını çektiğini, ama aynı hatayı yapıp ta cezasını çekmeyenlerinde daha çok olduğunu, dolayısıyla Adalet, suç işleyenlerin cezasını çekmesi değil, önemli aynı suçu işleyenlerin, aynı cezayı görmesi gerektiğini savundu.

Mehmet Çardak bu kitabı özellikle gümrükçülerin ve Türk insanının okuması gerektiğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.