Eren: Kadına şiddet insanlığa ihanettir « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 18:10

Eren: Kadına şiddet insanlığa ihanettir

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla AK Parti Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren tarafından bir basın açıklaması düzenlendi.

reklam
Eren: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
Son Güncelleme :

25 Kasım 2021 - 16:58

137 views

Eren: Kadına şiddet insanlığa ihanettir

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla AK Parti Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. Kadına yönelik şiddetin sadece ülkemizde değil tüm dünyada ciddi bir sorun olduğuna vurgu yapan Eren, AK Parti olarak, kuruldukları ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attıklarını savundu.

reklam

2004 yılında Anayasa’da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenlediklerini ve 2005 yılında Türk Ceza Kanununda yaptıkları değişiklik ile “Töre Nedeniyle” ifadesini ekleyerek, Töre Cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdiklerini ifade eden Eren, “Medenî Kanun, İş Kanunu’nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde ŞÖNİM’leri kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekûn mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor” dedi. “Bizim medeniyetimiz; kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız” diyen Eren, kadına şiddettin insanlığa ihanet olduğunu söyledi.

TEK BİR ŞİDDET OLAYINA DAHA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Kadına şiddet olayların artık tahammülleri kalmadığını ifade ede Eren, “AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok. Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Toplumumuzu derinden etkileyen şiddet konusunun temeline inildiğinde, çözümün topyekûn mücadele ile sağlanacağına inanıyoruz. Öyle ki, kadına yönelik şiddet konusu, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur” diye konuştu.

reklam

ATTIĞIMIZ ADIMLAR, ŞİDDETİ ÖNLEMEDEKİ KARARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR

Kadına şiddetle ilgili yargı paketinde düzenleme yaptıklarını hatırlatan Eren, “Yakın zamanda, Sayın

Cumhurbaşkanımız, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nın dördüncüsünü açıkladı. Ardından boşanmış eşe karşı işlenen şiddet suçuna da, ağırlaştırıcı hükümler getirilmesi dördüncü Yargı Paketinde düzenlendi. Attığımız tüm bu adımlar, kadına yönelik şiddet konusundaki kararlılığımızın en iyi göstergesidir” dedi.

MÜCADELEMİZİ OMUZ OMUZA SÜRDÜRECEĞİZ

Kadına şiddete karşı mücadeleyi sürdürecekleri ifade eden Eren, “25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz ki; şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerine nokta koydu.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.