ÇEVREMİZİN VE DOĞAMIZIN EKOLOJİK DENGESİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:10

ÇEVREMİZİN VE DOĞAMIZIN EKOLOJİK DENGESİ

reklam
ÇEVREMİZİN VE DOĞAMIZIN EKOLOJİK DENGESİ
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 19:01

161 views

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 5- 10 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası münasebetiyle çevre duyarlılığı ve farkındalığı yaratmak üzere bir mesaj yayımladı.

“HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ HER PROJEDE, ÇEVREMİZİN VE DOĞAMIZIN EKOLOJİK DENGESİNİN BOZULMAMASI İÇİN GAYRET GÖSTERDİK”

Yayımladığı mesajında Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak çevre sorunlarına hassasiyetle eğildiklerini belirten Başkan Savaş, “Doğal kaynakların korunması, canlılar olarak bilinçsiz ve yanlış davranışlardan dolayı yok olmaya yüz tutan doğal dengenin yeniden imarı, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin ve zenginliklerle dolu dünyamızın yaşadığı en önemli sorunların başında gelmektedir. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, attığımız her adımda ve hayata geçirdiğimiz her projede çevremizin ve doğamızın ekolojik dengesinin bozulmaması için gereken tüm gayreti gösterdik. Bundan sonraki çalışmalarımızda da çevre koruma dernekleri ve çevre örgütleri ile koordineli çalışmalarımıza aynı hassasiyetle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EKOLOJİK SİSTEMİ VE BİYOLOJİK ÇEVREYİ KORUYARAK GELECEK KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ”

Mesajının devamında doğal çevrenin gelecek kuşaklara aktarılmasında herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Ekolojik sistemi ve biyolojik çevreyi koruyarak gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Unutmamalıyız ki sağlıklı ve temiz gıdaya, suya, havaya, toprağa sahip olmak sağlıklı ve başarılı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Çocuklarımızın taş binalar arasında değil de yeşil alanların içinde, toprağın üstünde gülen gözleriyle büyümesi önceliğimiz olmaya devam edecektir” diyerek çevreyi korumanın ve ekolojik dengenin sürekliliğini sağlamanın insan sağlığı hususundaki hayati önemine dikkat çekti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.