BİROL ERTEM’DEN 19 MAYIS MESAJI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:27

BİROL ERTEM’DEN 19 MAYIS MESAJI

reklam
BİROL ERTEM’DEN 19 MAYIS MESAJI
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2018 - 13:14

187 views

BİROL ERTEM’DEN 19 MAYIS MESAJI

CHP Hatay Milletvekili Birol ERTEM 19 Mayıs Atatürk’ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramımızın 99’uncu yılı nedeniyle bir yazılı mesaj yayınladı. Mesajında Birol ERTEM: ‘’Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almış, “Ya istiklal ya ölüm” diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır. Bu ruh ile Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmış, milli egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti kurulmuştur.

Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir.

Sevgili gençler, bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak  en önemli görevinizdir. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.

İnanıyorum ki, Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir.

Atamız Gençliğe Hitabesi’nde “Bütün bu vaziyetten daha elim ve daha vahim olmak üzere memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, delalet, hatta hıyanet içinde bulunabilirler” diyerek bu günleri de görmüştür. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi bugün tehdit altında olan, emanete hıyanet içinde olanlar bilsinler ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhu taşıyan son kişi kalana kadar Atatürk Cumhuriyeti ortadan kaldırılamaz. 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle, yaşlısıyla on binlerce umutlu, cesur, kararlı vatandaşlarımız ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun fikirlerini ve eserlerini sonsuza kadar taşıyacaktır. Bu topraklarda Mustafa Kemal’ler yenilmez.

                Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramımızın 99’uncu yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı minnetle ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizi selamlıyorum’’ dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.