BİROL ERTEM: EĞİTİMDE ÇÖKÜŞ DEVAM EDİYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:47

BİROL ERTEM: EĞİTİMDE ÇÖKÜŞ DEVAM EDİYOR

reklam
BİROL ERTEM: EĞİTİMDE ÇÖKÜŞ DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme :

09 Kasım 2017 - 8:32

157 views

           BİROL ERTEM: EĞİTİMDE ÇÖKÜŞ DEVAM EDİYOR

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem bir basın açıklaması yayınladı. Ertem yayınladığı basın açıklamasında: ‘’Son 15 yılda eğitim sistemi 3 kez değiştirildi. Eğitim yapboza çevrildi. Her Milli Eğitim Bakanı değiştiğinde sistem değişiyor. Eğer bir sistem her Bakan değiştiğinde değişiyorsa o sistem milli değildir. Çünkü Bakana göredir. Ama Bakanlığın adı Milli Eğitim Bakanlığı. Nasıl bir milliyse, Bakan değişiyor sınav şekli değişiyor.

AK Parti her politikasında yarınını düşünmeden aklına geleni yaptığı gibi eğitim politikalarını da bilimsellikten uzak, dogmatik bir sistem üzerine inşa ediyor çünkü eğitimli insanlardan korkuyor.

TEOG sınavına 2 ay kala TEOG’un kaldırıldığı açıklanıyor. Çocuklar ve aileler mağdur ediliyor. Çocukları için hayatını planlayan ailelerin tekrar düzeni bozuldu. Çocuklar nerede okuyacaklar, hangi sınava girecekler, nasıl bir sistem olacak, belirsizlik ve umutsuzluk içindeler. Çocuklar da artık değişimden bıktı ve eğitimden soğudular.

TEOG yerine geçecek modeli Milli Eğitim Bakanı açıklarken tarihi bir hata yaptı. Aslında bir gerçeği itiraf etti. Dedi ki, “öğrencilerin yüzde 10’unun nitelikli okullara merkezi sınavla alınacağı öngörülmüştür” dedi. Bir eğitim sistemini düşünün, devlet okullarının yüzde 90’ı niteliksiz okullar. Nitelikli okullar sadece yüzde 10. Kendi başarısızlıklarını itiraf ettiler.

Sınava girmeyen ya da başarılı olamayan öğrenciler evine en yakın okula gidecektir deniliyor. Bu sistem nitelikli okulların olduğu yerlere ailelerin taşınmak istemesini doğurarak emlakçılara rant sağlamak için yapılmıştır ve diğer bölgelerde boş kalan imam hatip okullarını doldurmak amaçlanmıştır.

NE YAPMAMIZ LAZIM? CHP NE ÖNERİYOR?

1- kesinlikle süratle bir Milli Eğitim Şurası toplanmalı, bütün taraflar hangi siyasi ve kimlikte olursa olsun Bütün taraflar Milli Eğitim Şurasına davet edilmeli. Önyargıyla devlet yönetilmez. Akıl akıldan üstündür, eğitim şurasını toplayacağız. Herkesi davet edeceğiz, eğitimi tartışacağız.

2- her okulun bir bütçesi olmalı. Hükümet özel okullara 1 milyar 300 milyon lira teşvik veriyor. Özel okullara, ama devlet okullarına vermiyor. Çünkü devlet okullarına fakir fukaranın çocuğu gidiyor da ondan, vermem diyor. Fakir fukara, ben çocuğa iyi eğitim vermesem teşvik de vermesem zaten oyu çantada diyor. Bu konuda, bütün velilerin dikkatli olması gerekiyor.

3- liyakat esasına dayalı bir sisteme yeniden dönmek zorundayız. Öğretmen kaliteliyse, öğretmen bilgiliyse, eğitim de kalitelidir ve çocuklarımız da iyi yetişirler.

4-  taşımalı eğitime son vermemiz lazım. Nerede çocuk varsa orada okul olacak, nerede çocuk varsa orada okul, orada öğretmen de olacak. Tıpkı her köyde bir ziraat mühendisinin, bir ziraatçının olmasını nasıl öngörüyorsak, her köyde bir öğretmenimiz olacak. Boğazımızdan keseceğiz, gerekirse yemeyeceğiz, bütün parayı eğitime harcayacağız, çocuklarımız için’’ dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.