BAŞKAN YILMAZ:ESNAFIMIZIN ACİL DESTEĞE İHTİYACI VAR! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:18

BAŞKAN YILMAZ:ESNAFIMIZIN ACİL DESTEĞE İHTİYACI VAR!

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı ve Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, depremde mağdur olan esnafın acil destekler beklediğini söyledi.

reklam
BAŞKAN YILMAZ:ESNAFIMIZIN ACİL DESTEĞE İHTİYACI VAR!
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2023 - 19:00

181 views

HESOB BAŞKANI AZİZ FATİH YILMAZ, CUMHUR İTTİFAKI MİLLETVEKİLLERİNİ VE TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI, ZİYARETTE ESNAFIN SIKINTILARINI VE BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİ..
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı ve Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, depremde mağdur olan esnafın acil destekler beklediğini söyledi.
HESOB Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, odaya ziyarette bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, MHP Antakya İlçe Başkanı Mehmet Kanlı ‘ya ve cumhur ittifakının temsilcilerine esnafın sıkıntılarını dile getirdi.
HESOB Başkanı Yılmaz, oda başkanlarıyla birlikte Cumhur İttifakı Milletvekilleri ve temsilcilerini ağırlayarak, esnafın taleplerini, sorunlarına yönelik çözüm önerilerini sıraladı.

KONTEYNER ÇARŞILAR OLUŞTURULDU
Oda başkanı olarak sorumlulukları olduğunu ve 6 Şubat’ta yaşanan afette can ve mal kaybı yaşayan esnafın hem yardım hem destek beklediğini ifade eden Başkan Aziz Fatih Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay’da bazı iş yerleri yıkıldı, bazıları da ağır ve orta hasarlı olarak kayıtlara geçti.
Atılan adımlar sonucu iş yeri yıkılan veya zarar gören esnaf için konteyner çarşılar oluşturuldu. İlimizin en büyük sıkıntılarından biri esnaflarımızın iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alması oldu. Depremi yaşayan tüm ilçelerimizde bu durum yaşandı. Depremden etkilenen bazı esnaflarımızı kurulan konteyner çarşıya yerleştirdik. Halkımızdan da konteyner ve yerel esnafa ilgi göstermelerini istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda dükkanlar tekrar yapılacak ve ilimiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecekler.”

TARİHİ ÇARŞI TEKRAR ESKİ CANLILIĞINA KAVUŞTURULMALI
HESOB Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, kent ekonomisinin can damarı tarihi Uzun Çarşı esnafının ivedilikle çözülmesi gereken sorunları olduğuna dikkat çekerek, “Depremden sonra Antakya’nın en önemli ve büyük çarşısı Uzun Çarşısı çok büyük zarar gördü. Ticaretin, alışverişin büyük bölümü şehir merkezindeki bu çarşıda yapılıyordu. Şehir merkezinde yaşayanların ve özellikle köylülerin, çiftçilerin uğrak yeriydi. Deprem sonrası esnafın bir kısmı yine kendi imkanları ile işyerlerini onararak, işlerine devam etmeye başladılar. Ancak esnafın şikayetleri var, talepleri var. Bunları aciliyetlle yerine getirmemiz gerekiyor. Sıkıntıların ortadan kaldırılması ve esnafın tekrar eski canlılığa dönmesi için daha fazla çaba harcanması lazım. Esnafa karşılıksız destek verilmesini istiyoruz.”

ESNAFI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ
HESOB Başkan Vekili Aziz Fatih Yılmaz’ı dikkatle dinleyen Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Lütfi Kaşıkçı ve Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, esnafın sorunlarını çözme konusunda ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerinin sözünü vererek, şehrin ekonomisine yön veren esnaf temsilcileri ile birlikte tarihi Uzun Çarşı’yı ve diğer işletmeleri hep birlikte ayağa kaldıracaklarının söylediler.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.