BAŞKAN KİMYECİ, KKTC MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI TÖRE VE BERABERİNDEKİ HEYETİ AĞIRLADI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 10:27

reklam

BAŞKAN KİMYECİ, KKTC MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI TÖRE VE BERABERİNDEKİ HEYETİ AĞIRLADI

BAŞKAN KİMYECİ, KKTC MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI TÖRE VE BERABERİNDEKİ HEYETİ AĞIRLADI
Son Güncelleme :

08 Mart 2018 - 8:56

152 views

BAŞKAN KİMYECİ, KKTC MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI TÖRE VE BERABERİNDEKİ HEYETİ AĞIRLADI

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Zeytindalı Harekâtına destek vermek üzere şehrimize gelen kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Kimyeci; “Zeytindalı Operasyonu’nda Afrin’de vatan topraklarını korumak için Mehmetçiğimizin yapmış olduğu bu mücadeleye aynı zamanda Suriye’de barışı, huzuru tesisi etme konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapılan bu operasyona destek için geldiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Hatay çok önemli, Anavatan Türkiye’nin her yeri bizim için çok önemli. Kederde, kıvançta, tasada biriz, beraberiz, Türkiye’nin acılarını paylaşıyoruz. Çünkü bizim de memleketimizdir, bizim de anavatanımızdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de yavru vatandır. Biz her zaman anavatanımızdan şükran duyuyoruz, bağlılıklarımızı da her zaman ifade ediyoruz. 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı da bir harekattır, Zeytindalı Harekatına destek vermek üzere buradayız. Zeytindalı harekatının hedefi insanların can güvenliğini sağlamaktır. Türkiye’ye karşı büyük bir terör tehdidi oluşmuştur ve Türkiye’nin bütünlüğüne kastetmek istiyorlar. Türkiye’nin düşmanı bizim de düşmanımızdır. Çünkü biz de Türkiye’nin bir parçasıyız. Türkiye büyük bir devlettir. Türk Milleti büyük bir millettir. Dolayısıyla tarihi tecrübeleri çoktur. Devlet geleneği tarihin derinliklerinden gelmektedir. Dolayısıyla bölgede terör odaklarının cezasını Türk Ordusu verecektir. Kanı kana, canı cana, toprağı toprağa katarak bugünlere geldik. Kıbrıs’tan şehitlerin mezarlarına toprak getirdik, Rauf Denktaş’ın anıt mezarından toprak alıp, Tayfur Sökmen Bey’in anıtının bulunduğu Valilik Bahçesi’ne de hem fidan diktik. Hem de oradan getirdiğimiz toprağı fidanın köküne ekledik. Zeytin dallarından çelenk yaparak hem Atatürk Anıtı’na hem de Tayfur Sökmen Bey’in Anıtına çelenklerimizi sunduk. Türkiye ile beraberiz. Ne mutlu Türk’üm diyene ifadesinin içerisinde hepimiz Türk’üz ve Müslümanız, birlikte yola devam edeceğiz.” dedi.

Ziyaretin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Başkan Kimyeci’ye KKTC Bayrağı ve Rauf Denktaş’ın fotoğrafını hediye etti.

Başkan Kimyeci ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’ye Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.