AVCI: NATO YAYILMACILIĞINA RUSYA’NIN İŞGALİNE VE SAVAŞA HAYIR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 12:23

AVCI: NATO YAYILMACILIĞINA RUSYA’NIN İŞGALİNE VE SAVAŞA HAYIR

KESK HATAY Şubeler Platformu Ses Hatay Şube Başkanı Meryem Avcı, Türkiye’ni savaşa girmesini istemediklerini belirterek, her türlü savaşın karşısında olduklarını belirtti.

reklam
AVCI: NATO YAYILMACILIĞINA RUSYA’NIN İŞGALİNE VE SAVAŞA HAYIR
Son Güncelleme :

01 Mart 2022 - 21:29

192 views

AVCI: NATO YAYILMACILIĞINA RUSYA’NIN İŞGALİNE VE SAVAŞA HAYIR

KESK HATAY Şubeler Platformu Ses Hatay Şube Başkanı Meryem Avcı, Türkiye’ni savaşa girmesini istemediklerini belirterek, her türlü savaşın karşısında olduklarını belirtti.


SES Hatay Şubesi adına açıklama yapan Avcı; “ABD ve AB, NATO şemsiyesi altında eski Sovyet topraklarına doğru izlediği yayılmacı politikalar ve emperyalist emelleri ile bölgede savaş kışkırtıcılığı yapmıştır. Bölgesel hegemonyasını korumak isteyen Rusya ise güvenliğini sağlama gerekçesiyle karşı hamlelerde bulunmuştur. Bu süreç her iki tarafın bölgeye silah yığmaları ve karşılıklı kışkırtıcı politikaları ile bugünkü savaş ortamını hazırlamıştır. Nihayetinde emperyalist çıkarlar, yayılmacı ve sömürgeci hevesler savaşla sonuçlanmıştır. Ukrayna’da daha şimdiden yerleşim yerleri bombalanmaya başlanmış, çok sayıda sivil yaralanmış ve yaşamını yitirmiştir. Tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedeli yine yoksullar ve emekçiler ödemektedir. Bu nedenle geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken, emperyalistler sömürüyü ve savaşı varlıklarının temeli olarak görmüştür.
Biliyoruz ki;
Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demektir!
Savaş, baskı, şiddet ve sömürünün katmerlenerek artması demektir!
Savaş, emekçilerin haklarının görmezden gelinmesi demektir!
Savaş, sermayenin eğitime, sağlığa, doğaya, bireysel ve toplumsal gelişime harcanması yerine silahlara harcanması, güç odaklarının cebine girmesidir.
Savaş, iktidarların baskı politikalarına kılıf uydurması; hukuk ve adaletin hiçe sayılmasıdır! Çevrenin, doğanın tahrip edilmesi demektir!

reklam


SAVAŞ SÜRDÜKÇE ONLAR KASALARINI DOLDURACAK, HALK YOKSULLUĞA MAHKUM OLACAK
Savaş sürdükçe onlar kasalarını dolduracak, halk yoksulluğa mahkûm olacaktır! Bahsedilen ekonomik yaptırımlardan iddia edildiği gibi bankalar, sermaye değil en fazla yoksul halklar, emeği ile geçinenler etkilenecektir. Bir kere daha belirtmek isteriz ki bizler emperyalist çıkarlar doğrultusunda yapılan her tür saldırıya; güç ve para elde etmek için insanların hayatlarına ve geleceklerine kast edilmesine karşıyız. Bizler yaşamı savunuyor, adil, eşit ve doğa ile barış içinde bir hayat için mücadele ediyoruz. ABD’nin de Rusya’nın da yayılmacı politikalarını görüyor, bu politikaların sonuçlarını yaşadığımızı biliyor ve halkların bu kavgada ezilmesine karşı çıkıyoruz. Savaşı durdurmak için geç değildir. Rusya saldırılarını durdurmalı, NATO silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmelidir. Askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir. Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetler ve insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır. Savaş çığırtkanlarına, savaştan faydalanarak kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir. Emek ve demokrasi güçleri savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloğu oluşturmalıdır. Konfederasyonumuz bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğun gereğini yapacaktır. Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır. İlerici, barıştan yana güçlere ve yoksul halklara sesleniyoruz: Bu gerici savaşın tarafı olmayalım. Zaten ekonomik kriz ve yoksullukla boğuşurken, bu savaş dertlerimizin katmerleşmesinden başka bir sonuç getirmeyecektir” ifadelerini kulandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.