Aort damarları yırtılan anne kızın kalbi Gelişim’de tekrar attı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 21:47

Aort damarları yırtılan anne kızın kalbi Gelişim’de tekrar attı

On gün arayla aort damarı yırtılması sonucu ambulansla İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirilen Anne Şemsi Korkmaz ve Kızı Elmas Korkmaz, Kalp ve Damar Cerrahisi (KVC) Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve Op. Dr. İsmail Körk’ün gerçekleştirdiği aort diseksiyon ameliyatıyla hayata tutundu.

reklam
Aort damarları yırtılan anne kızın kalbi Gelişim’de tekrar attı
Son Güncelleme :

07 Eylül 2021 - 8:49

143 views

Aort damarları yırtılan anne kızın kalbi Gelişim’de tekrar attı

On gün arayla aort damarı yırtılması sonucu ambulansla İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirilen Anne Şemsi Korkmaz ve Kızı Elmas Korkmaz, Kalp ve Damar Cerrahisi (KVC) Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve Op. Dr. İsmail Körk’ün gerçekleştirdiği aort diseksiyon ameliyatıyla hayata tutundu.

reklam

72 yaşındaki Anne Şemsi Korkmaz ve 55 yaşındaki kızı Elmas Korkmaz’ın on gün arayla ameliyatını gerçekleştiren Gelişim Hastanesi KVC Ekibi, hastaları eski sağlıklarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgiler veren KVC Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur, “Aort damarının yırtılması nedeniyle önce kızı bize getiriliyor. Başarılı bir ameliyat sonrası hastamızı taburcu ediyoruz. Aradan on gün geçtikten sonra, aynı nedenle anne bize getiriliyor ve yine acilen ameliyata alıyoruz. Normal şartlarda bu hastaların yarısı olay anında vefat eder. Diğer yarısı hastaneye yetiştirilir ve ultra acil ameliyata alınmak zorundadır. Oldukça riskli ameliyattı. Anne kız için çok büyük bir şans” dedi.

“Son 4 Yılda 200’ün Üzerinde Aort Diseksiyon Vakası Gerçekleştirdik”

Gelişmiş teknolojilerle donatılmış KVC Merkezi’nde ameliyatları başarıyla gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten KVC Uzmanı Doç. Dr. Songur, “Aort diseksiyonları, dünyanın her yerinde oldukça riskli ameliyatlardır. Gelişim Hastanesi’nde son dört yılda 200’ün üzerinde sadece aort anevrizma diseksiyon ameliyatı gerçekleştirdik. Kalbe iyi gelen ekibimizle birlikte, başarılı ameliyatlara imza atmanın gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Anne – Kız hayata tekrar döndük”

Ameliyat sonrası kontrol muayenesinde sağlığına kavuştuğu için mutluluğunu dile getiren Elmas Korkmaz, “Aniden göğüs ve sırt ağrılarım olmuştu. Ambulansla Gelişim Hastanesi’ne getirilmiş ve acilen ameliyata alınmışım. Ameliyatın ardından toparlandım ve aynı sıkıntılar annemde baş göstermişti. O da benden on gün sonra ameliyata alındı. Allaha çok şükür ikimizde sağlığımıza kavuştuk. Gerek ameliyat öncesi, gerek ameliyat sonrası ilgi ve alakalarını esirgemeyen Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibine, sağlık personeline teşekkür ederim” dedi.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.