CHP Belen ve Partililer Dayanışma Gecesinde Eğlendiler « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 12:54

CHP Belen ve Partililer Dayanışma Gecesinde Eğlendiler

reklam
CHP Belen ve Partililer Dayanışma Gecesinde Eğlendiler
Son Güncelleme :

24 Aralık 2017 - 10:28

209 views

CHP Belen Ailesinden Görkemli Dayanışma Gecesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz hafta sonu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın katılımıyla, birlik ve dayanışma gecesi düzenledi.

İsa Taş Toyota Plaza’da düzenlenen dayanışma gecesine, Cankurtaran’ın yanı sıra, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP İl Başkan Adayı Av. Servet Mullaoğlu,CHP İl yöneticileri Davut Ocak, Ahmet Bozoğlan, Semir Baklacı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi ile CHP’li belediye meclis üyeleri, Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Erzin İlçe Başkanı Av. Akif Özer, Kurultay Delegeleri Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve Ali Mutlu, ilçe yöneticileri ve CHP Belen Ailesi katılım gösterdi.

Başkan Yüksel : “Dağa Taşa Cumhuriyet Halk Partisi Yazacağız”

CHP Belen Ailesinin örnek misafirperverlik sergilediği gecede bir konuşma yapan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, birliktelik mesajları verdiği konuşmasında; “Bu ülkede cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet sonrası birçok aydın insanımız, birçok duyarlı insanımız, birçok kahraman yürek bedel ödedi. Bu kadar bedel ödeyen insan varken, bedel ödemeyi göze alıp canını veren insanımız varken bizlerin hiç bir lüksü yoktur. Kimler bedel ödedi? Bahriye Üçoklar, Taner Kışlalılar, Deniz Gezmişler bedel ödemiştir. Nice canlar yitirdik. Vatan dedikleri için, bağımsız Türkiye dedikleri için, sadece halk dedikleri için bedel ödediler. O yüzden önümüze bakacağız, bu kadar bedel ödeyen insan varken hiçbirimizin geri adım atma lüksü yoktur. Aynı azim ve kararlılıkla, o bedel ödeyen insanların kemiklerini sızlatmamak için, bedel ödemeye hazırız. Cumhuriyeti korumaya hazırız. Başarmak için sevgiye ihtiyacımız var.

 

Genel başkanımızın bir talimatı var, mutlaka ve mutlaka konumumuz ne olursa olsun, yarını düşünmeden, kendimizi düşünmeden, ne olacağımızın kararını vermeden, hepimiz bir dava adamı olacağız. 70’li yıllardaki gurur duyduğumuz insanlar ne yapmışlar da %40’ları 45’leri geçmiştir? Kol kola yürek yüreğe olmayı bilmişlerdir. Ben değil, biz deyip, dağa taşa Karaoğlan yazmışlardır, Cumhuriyet Halk Partisi yazmışlardır. İşte biz de onu yapacağız, Dağa Taşa Kılıçdaroğlu yazacağız, Cumhuriyet Halk Partisi yazacağız.

Gelin beraber bir tarih yazalım, bunu borçluyuz. Bunu o bedel ödeyen, toprağın altında yatan yiğitlere borçluyuz. Yapacağımız tek bir şey var, kucaklayacağız birbirimizi çok seveceğiz, heyecanımızı, inancımızı ve sevgimizi yitirmeyeceğiz, formül bu… Yolunuz yolumuz açık olsun…” şeklinde ifadelere yer verdi.

 

   İl Başkanı Güzelmansur: “CHP Hatay’da Birinci Partidir, Başarımızı Artıracağız”

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da; “Hatay’da gecemizi gündüzümüze katarak ovadan Erzin’e, ovadan ta Yayladağı’na kadar mahalle-mahalle gezip, insanlara, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu memleketin, bu Türkiye’mizin, Hatay’ın temel sigortası olduğunu anlattık ve bundan dolayıdır ki şu an Cumhuriyet Halk Partisi Hatay’da birinci partidir. Oy oranımız %42. Biz bu bilinçle, bu mücadele ile 2 yıldan beri elde ettiğimiz bu başarımızı daha da yukarılara çıkararak, çıtamızı yükseklere koyarak, önümüzdeki seçimlerde 15 belediyenin en az 6-7 tanesini alacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

 “Hiçbir Zaman Demokrasiye Bu Kadar Özlem Duyulmamıştı”

Gecede son olarak söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise, ülkenin içinde bulunduğu duruma ve CHP’lilerin üzerine düşen görevlere değinerek; “Öyle günler yaşıyoruz ki, tarihin yazıldığı değil, bizzat tarihin yapıldığı günlerden geçiyoruz. Gözler hiç bu kadar dalmamıştı, vicdanlar hiç bu kadar kararmamıştı… İnsanlık Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri değil ondan önce bile hiç bu kadar dibe vurmamıştır ve hiçbir zaman demokrasiye bu kadar özlem duyulmamıştır. Biz ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak üç büyük devrim kazandırdık. Birisi bütün Türkiye ile beraber Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk ve ardından çok partili siyaseti hayata geçirdik, demokrasiyi hayata geçirdik. Arkasından sosyal devlet kavramını hayata geçirdik. Ve şimdi dördüncü büyük devrimi inşallah ilk sandıktan sonra yapacağız. 4. Büyük devrimi yapmaya hazır mıyız? Tam demokrasiyi, özgürlükçü demokrasiyi getirmeye hazır mıyız? Ben görüyorum ki Hatay hazır.

Öyle bir hükumet tarafından yönetiliyoruz ki sanırsınız içlerine karanlık kaçmış. Ama görüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı altında onlar bize ne kadar zulüm etmeye çalışsalar da, onlar bizi ne kadar umutlarımızdan asmaya çalışsalar da biz yine beraberiz. Yine o 94 yıllık çınar ağacını büyütmek üzere hep birlikte bu güzel çatı altında, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altındayız. Bunlar kendilerini çekiç güce benzetip, bizi de çivi zannedip çıkmaya çalışıyorlar. Yok öyle. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz.

“Kimse Yüreğimize 6 Oktan Başka Hiçbir Şeyi Çakamaz”

Bizim 94 yıllık çınarımızın üzerine 6 oktan başka hiçbir şey maya tutmaz bizim yüreğimize de 6 oktan başka hiçbir şeyi kimse çakamaz. Çünkü bizler; mücadelesini Kuva-yi Milliye’den, sözünü Uğur Mumcu’lardan, gücünü Deniz Gezmiş’lerden, gezi şehitlerinden, iradesini de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almış nesilleriz. Hiç kimse altı okun önünden başka bir şeyde bize diz çöktüremezler. Artık çalışma zamanı, madem gücümüzü Kuva-yi Milliye’den alıyoruz, madem irademizi Atatürk’ten alıyoruz, o halde bizi cumhuriyete teslim edenlerin yolunda ışığımız ile gitmek üzere tekrar yollara düşüp çalışma zamanı.

Önümüzde il kongresi var arkasında kurultayımız var, ondan sonra hep birlikte inşallah çalışmaya başlayacağız. Silah korkakta, para cimride, ideoloji tembelde olursa işe yaramaz! O halde biz davamıza sahip çıkmak üzere hemen kurultaydan sonra hep birlikte yine sokaklarda çalışmaya başlıyoruz. Tüm Türkiye’ye diyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni hak ettiği yönetime kavuşturmak için dilimiz döndüğünce, ayaklarımız tuttuğunca, çalışacak, çalışacak, çalışacağız. Sözümüz söz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İl Başkanı Güzelmansur ve Belen İlçe Başkanı Yüksel, davul zurna eşliğinde halay çekti. Cankurtaran’ın samimi ve sıcak tavırları partililerden tam not aldı. Gece müzik eşliğinde halayların çekilmesiyle devam etti. (Haber/Fotoğraf/Kamera: Levent AŞKAR)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.