Hatay’da kadını anlatan kitap yayınlandı: SOTERİA /HATAY’DA VE HAYATTA KADIN « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:05

Hatay’da kadını anlatan kitap yayınlandı: SOTERİA /HATAY’DA VE HAYATTA KADIN

Hataylı yazar Neslihan Kanuncu Seçkin’in Hatay’daki kadınların başarı öykülerini ve hayat hikayelerini anlattığı SOTERİA /Hatay’da ve Hayatta Kadın adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

reklam
Hatay’da kadını anlatan kitap yayınlandı: SOTERİA /HATAY’DA VE HAYATTA KADIN
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 0:14

706 views

Hatay’da kadını anlatan kitap yayınlandı:
SOTERİA /HATAY’DA VE HAYATTA KADIN

Hataylı yazar Neslihan Kanuncu Seçkin’in Hatay’daki kadınların başarı öykülerini ve hayat hikayelerini anlattığı SOTERİA /Hatay’da ve Hayatta Kadın adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

Hatay Tabip Odası’nda gerçekleşen tanıtım etkinliğine Seçkin’in dostları ve kitapseverler katıldı. Program sunuculuğunu Dursaliye Şahan’ın yaptığı, Çello’su ile günü renklendirdiği etkinliğin açılış konuşmasını da Dursaliye Şahan yaptı. Şahan, “Neslihan Kanuncu Seçkin’in projelendiridiği ve Klaros Yayınları tarafından yayımlanan SOTERİA /Hatay’da ve Hayatta Kadın adını; bazı kaynaklara göre güç, kurtuluş, bazı kaynaklara göre sağlık ve yenilenme olarak şahıslandırılan Antakya Narlıca’da bir kazıda bulunmuş hamam mozaiğinden almıştır.  Yirmi sekiz Hataylı kadın yazarın öyküsünün bulunduğu çalışmasını, 8 Mart 2020 Dünya emekçi Kadınlar Günü’nde başlattı. Kırk yedi kadın yazar ile görüştü. Hataylı olan ve Hatay’da yaşayıp hissederek yazan kadın yazarlarımızın öyküleriyle okunası bir öykü kitabı oluşturmak isteyerek bu sinerjinin okurlarımızda enerjiye dönüşeceğini düşündü” ifadelerini kullandı.


SEÇKİN: HER İLÇEDEN YAŞANMIŞLIKLARI ANLATTIK
Şahan’ın ardından kitabını katılımcılara anlatan yazar Neslihan Kanuncu Seçkin, “Gelen yazılar içinde öyküleri Duran Yaşar Hoca’mız ve değerli arkadaşım Sibel Bilek ile birlikte belirledik. Daha sonra sevgili arkadaşım Yonca Yaşar ile birlikte devam ettik. Hatay’ın aydınlığından aldığımız ilhamla öykü dünyasına doğru, yaşanmış öykülere hayat veren kalemi sağlam kadın yazarlarımızla birlikte çıktığımız bu yolculukta, lokomotifimiz usta yazarlarımız oldu. Önce Almanya oradan Londra’ya, daha sonra İstanbul, Ankara, Mersin’e, derken Hatay sınırlarına girerek Dörtyol’dan girdik.

Oradaki kadın arkadaşlarımızın öykülerini de vagonlarımıza katarak İskenderun’a geçtik. Kavuşma, ayrılık, sevinç, karşılama ve birçok duygunun paylaşımına şahit olan, üç yolun kesişimi olan Topboğazı’na vardık. Kıymetli bir yazı kurulunun süzgecinden geçerek bu gezimiz güzel bir çalışma halinde bir durakta kesişti. İlklerin şehri Antakya’da. Bizi Defne’den, Antakya’dan, Altınözü’nden, Yayladağı’ndan, Samandağ’dan dostlar bekliyordu.

Şimdi de biz Hataylı Kadın Öykü Yazarları olarak, Hatay, kadın ve hayata dair izlerin bulunduğu kitabımızda sizleri yolculuğa davet ediyoruz. Emek veren katkı sunan her yüreğe teşekkürlerimle, teşekkürlerimizle” diyerek kitabın oluşmasına öyküleriyle katkı veren yazar isimlerini paylaştı.


Kitaba öyküleriyle katkı verenler şöyle sıralandı; Azime YILMAZ, Cemile CEREB, Dursaliye  ŞAHAN, EMİRE ÜNAL, Figen ZORBA, Gülnaz KAVVAS NURLU, Güler KALEM, Gülsen GÜLBEYAZ, Hatice ELVEREN PEKÖZ, Hatice YAKUT, İnci GÜRBÜZATİK, Nejla DALOĞLU, Neriman YETEK, Neslihan KANUNCU SEÇKİN, Nevra ÇAĞLAYAN, Nisa LEYLA, Nuray BULGURCU BEŞERİKLİ, Özge Özer KARADAĞ, Selamet BAĞCI, Seval ESKİOCAK, Selma SAYAR, Seval KARATAŞ, Sevim HABiP, Süha KIYAK, Sibel BİLEK, Şahiye SAY, Yasemin MISTIKOĞLU, Yonca YAŞAR.

REKLAM


SOTERİA /Hatay’da ve Hayatta Kadın Klaros Shopier dükkanında. Yakında raflarda.
shopier satış linki;
https://shopier.com/7077011
Klaros Yayınları İletişim;
klarosyayinlari@gmail.com
0552 522 92 15

Haber-Foto: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.