Mozaik Hastanesi’nden Klima Tartışmasına Açıklama « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Aralık 2025 - 12:38

Mozaik Hastanesi’nden Klima Tartışmasına Açıklama

Antakya’da Özel Mozaik Hastanesi’nde eşinin doğumu için 46 bin TL ödeme yaptığını söyleyen bir vatandaş, klimaların çalışmaması nedeniyle odada vantilatör kullanmak zorunda kaldıklarını sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi. Vatandaşın, “O kadar para öde, vantilatör ile serinle” sözleri kısa sürede gündem oldu.

reklam
Mozaik Hastanesi’nden Klima Tartışmasına Açıklama
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2025 - 3:12

21 views

Mozaik Hastanesi’nden Klima Tartışmasına Açıklama

“Asıl sorun deprem sonrası altyapı ve elektrik kesintileri”

Antakya’da Özel Mozaik Hastanesi’nde eşinin doğumu için 46 bin TL ödeme yaptığını söyleyen bir vatandaş, klimaların çalışmaması nedeniyle odada vantilatör kullanmak zorunda kaldıklarını sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi. Vatandaşın, “O kadar para öde, vantilatör ile serinle” sözleri kısa sürede gündem oldu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Mozaik Hastanesi Yönetimi, yaşanan mağduriyetin farkında olduklarını ancak sorunun esas kaynağının deprem sonrası devam eden altyapı ve elektrik kesintileri olduğunu ifade etti.

“Büyük özveriyle hizmet vermeye çalışıyoruz”

Mozaik Hastanesi Yönetimi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hastanemizde soğutma sistemlerinin çalışmadığı yönünde sosyal medyada paylaşımlar yapıldığını üzülerek gördük. Hastanemiz, bölgenin tek özel hastanesi olmasının bilinciyle büyük bir özveri ve fedakârlıkla faaliyetini sürdürmeye çalışmaktadır.”

“Elektrik kesintileri cihazları olumsuz etkiliyor”

Yönetim, özellikle sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin cihazların çalışmasını doğrudan etkilediğini vurguladı:

“Her gün sayısız elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Elektrikteki anlık dalgalanmalar ve kesintiler, tüm elektronik cihazlarımızı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle jeneratörlerimize aşırı yük binmiş, bütçe ayırıp yenilemek zorunda kalmış bulunmaktayız.”

“Klimalar da kesintilerden etkileniyor”

Açıklamada, klima sistemlerinde yaşanan arızaların da bu kesintilerin bir sonucu olduğuna dikkat çekildi:

“Diğer tüm elektrikli cihazlarımızda olduğu gibi, zaman zaman klima sistemimizde de arızalar yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz bu sorunları gidermek için çalışmalarını sürdürmektedir.”

“Çözüm altyapı yatırımlarının tamamlanmasında”

Hastane yönetimi, altyapı eksikliklerinin sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini belirterek şu çağrıyı yaptı:

“Alt yapı eksiklikleri nedeniyle hastanemiz büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Sorunun çözümü bir an önce altyapı çalışmalarının tamamlanmasından geçmektedir. Sağlık hizmeti verdiğimiz unutulmadan, elektrik ve internet kesintileri yapılırken kurumumuza mutlaka bilgi verilmeli ve öncelik tanınmalıdır.”

Haber: Levent AŞKAR 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.