
Antakya OSB’den SGK’ya Ziyaret: Kayıtlı İstihdam ve Teşvikler Masaya Yatırıldı
Haber: Levent Aşkar
Antakya Organize Sanayi Bölgesi heyeti, SGK İl Müdürü Hamit Bal’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede kayıtlı istihdam, iş gücü piyasasının sürdürülebilirliği ve teşviklerin etkin kullanımı gibi kritik başlıklar ele alındı.
Antakya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kahraman, OSB Genel Müdürü Onur Biçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Mirioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Gündem: İstihdam, Sürdürülebilirlik ve Teşvikler
Görüşmede, kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi, iş gücü piyasasının sürdürülebilir bir yapıya kavuşması ve SGK’nın sunduğu teşvik mekanizmalarının sahada daha etkili kullanılmasına yönelik önemli istişareler gerçekleştirildi.
Kamu ve sanayi temsilcileri arasında kurulan bu yapıcı diyalog, hem sosyal güvenliğin güçlenmesi hem de istihdam politikalarının daha etkin uygulanması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
SGK İl Müdürü Hamit Bal: “İş Birliğimizin Güçlenerek Devamını Diliyoruz”
Ziyaret sonrası açıklama yapan SGK İl Müdürü Hamit Bal, şunları kaydetti:
“Ziyaret kapsamında; kayıtlı istihdamın önemi, iş gücü piyasasının sürdürülebilirliği ve istihdam teşviklerinin etkin kullanımı üzerine kapsamlı istişarelerde bulunulmuştur. Nazik ziyaretleri ve kıymetli paylaşımları dolayısıyla Antakya OSB heyetine teşekkür eder, iş birliğimizin güçlenerek devam etmesini temenni ederiz.”
Mehmet Kahraman: “Karşılıklı Fikir Alışverişi Çok Kıymetliydi”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kahraman ise kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“SGK İl Müdürümüz Sayın Hamit Bal’a göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ederim. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak, bölgedeki sanayicilerimiz ve çalışanlarımız için daha sağlıklı bir istihdam yapısı kurmamız açısından son derece kıymetliydi. İş birliğimizin ilerleyen süreçte daha da güçleneceğine inanıyorum.”
Haber: Levent Aşkar
