Yusuf Altunay: “Resim sanatı, emek, sabır ve tekrarlama ister” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 00:40

Yusuf Altunay: “Resim sanatı, emek, sabır ve tekrarlama ister”

reklam
Yusuf Altunay: “Resim sanatı, emek, sabır ve tekrarlama ister”
Son Güncelleme :

06 Kasım 2017 - 12:39

196 views

Ressam Yusuf Altunay, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileriyle buluştu

Hatay’ın, bölgenin ve Türkiye’nin yüzakı Ressam Yusuf Altunay, bu kez üstün yetenekli öğrencilerle buluştu. Resim, müzik ve zihinsel alanda, özel yetenekleri uzmanlar tarafından tespit edilen üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Hatay Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren Ressam Altunay, öğrencilere sanatla nasıl tanıştığı, eserleri, katıldığı yurtiçi ve yurtdışı sergiler, kullandığı teknik konusunda bilgiler verdi. Gelecekte ressam olmayı hayalle yen çocuklara, hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye eden Yusuf Altunay, ayrıca söyleşi sırasında sahnede canlı performans sergileyerek, izleyici ve dinleyiciler önünde resim yaptı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin dikkatle izleyip, dinledikleri söyleşi özellikle resim sanatı ile ilgilenen genç beyinler için oldukça yararlı bir etkinlik oldu.

Resimle yatar, resimle kalkarız

Gerçekleştirdiği söyleşi ve canlı resim yapma performansı sonrası bir değerlendirme yapan Ressam Yusuf Altunay “Bir ressam çizdiği ve yaptığı resim kadar, bu sanata hevesli yeteneklere de bildiklerini öğretmelidir. Ressam, resim yaparken de mutlu olur, öğrencilerine resim sanatını da anlatırken ve tatbik ettirirken de mutlu olur. Dolayısıyla resim sanatının daha da gelişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında biz mevcut ressamlara da görev düşüyor. Ben kendi adıma bu sanatın gelişmesi ve yeni yeteneklerin çoğalması adına elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Elbette diğer ressamlarda aynı çabayı gösteriyorlardır. Resim, akşamdan, sabaha, bugünden yarına öğrenilemez. Emek, sabır, belli bir eğitim süreci, tekrarlama ve bazen sil baştan çalışma gerektirir. Bugünkü söyleşide genç beyinlere bir şeyler aktarmaya çalıştım. Sanırım bu söyleşimizden sonra o nezih topluluktan gelecekte kayda değer sayıda ressam çıkacaktır. Biz ressamlar resimle yatar, resimle kalkarız. Hatta rüyalarımızda bile resim çizeriz. Bu sanat insanın içine, beynine ve bilinçaltına yerleşen bir sanattır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.