Yeşil Kaplumbağaların Yavrulama Süreci Başladı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 03:17

Yeşil Kaplumbağaların Yavrulama Süreci Başladı

reklam
Yeşil Kaplumbağaların Yavrulama Süreci Başladı
Son Güncelleme :

22 Haziran 2016 - 9:04

172 views

Chelonia Mydas türü (Yeşil Kaplumbağa) kaplumbağalar her sene olduğu gibi bu sene de Samandağ’ın uzun sahilinde yuva yapmaya başladı.
Nesli tükenmekte ve yok olma tehlikesi altında olan kaplumbağalar, yapılan çalışmalar çerçevesinde her sene artan sayıda sahilde yuva yapıyor. Geçen sene 800-1000 arasındaki yuva sayısının bu sene daha da artması bekleniyor.
Caretta Carettalardan ağırlık ve görünüm olarak daha büyük ve Caretta Carettaların aksine otçul olan yeşil kaplumbağalarının ilçenin önemli bir tabiat varlığı olduğunu belirten Samandağ İlçe Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, doğasevelerle birlikte Türkiye’de en geniş yuvalama alanına sahip sahilimizde bu güzel hayvanın karaya çıkışını ve yumurtlamasını seyretti.
Nesli tükenmekte olan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanlar, yapılan çalışmalar çerçevesinde her sene artan sayıda Samandağ sahilinde yuva yapıyor.

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-146’);
});

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-205’);
});

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.