URHAN: DİYANETE SALDIRMAK SİZE İTİBAR KAZANDIRMAZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 00:13

URHAN: DİYANETE SALDIRMAK SİZE İTİBAR KAZANDIRMAZ

Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, partisinin kongresinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Görmez’e yönelik ifadeleri nedeniyle Muharrem İnce’ye tepki gösterdi.

reklam
URHAN: DİYANETE SALDIRMAK SİZE İTİBAR KAZANDIRMAZ
Son Güncelleme :

19 Eylül 2021 - 13:54

150 views

URHAN: DİYANETE SALDIRMAK SİZE İTİBAR KAZANDIRMAZ

Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, partisinin kongresinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Görmez’e yönelik ifadeleri nedeniyle Muharrem İnce’ye tepki gösterdi.

reklam


Başkan Urhan konuyla ilgili yayınladığı açıklamada, “Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin, partisinin 1. Olağan Kurultayı’nda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik hakaretlerini sert bir dille eleştirerek “Gündeme gelemeyenler, ülkesi için anlatacak projesi olmayanlar Diyanet’e ve onun başkanına saldırmayı marifet zannediyor” dedi. Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden dindarlara ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na saldırıların arttığına dikkati çeken Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, “Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumumuzdur.Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz.Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Ülkesi adına anlatacak projesi olmayanların gündeme gelmek için genel kurulunda Diyanet İşleri Başkanımızı hakaretlerle ağzına almasını manidar buluyor bu tür ucuz oyunlara milletimizin prim vermeyeceğini kendisine hatırlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
DİYANETİMİZİN DE, BAŞKANIMIZIN DA YANINDAYIZ
Diyanet’e geçmişte yapılan saldırılar karşısında da bir ve beraber olduklarını hatırlatan Urhan, konuşmasına şöyle devam etti: Diyanet İşleri Başkanlığı’na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde, bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye’nin nişanesini taşıyan Diyanetimizin de onun değerli başkanının da yanındayız. “Hutbelerde neden Atatürk’ün adı geçmiyor” diye istismar siyaseti yapanlara tarihi arşivlere bir göz atmalarını öneriyoruz: Atatürk, 5 Mart 1924 tarihli kararname ile hutbelerde adından bahsedilmesini bizzat kendi imzası ile yasaklamıştır. Tüm valiliklere gönderilen kararnamede kişilere değil, millete ve Cumhuriyet’e dua edilmesi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından istenmiştir. Onun vasiyetine uyularak yapılan bu uygulamayı her seferinde Diyaneti ve onun başkanını karalamak ve hakaret etmek için fırsata çevirenleri bu millet gayet iyi biliyor. Sayın İnce bu millet ile yol almak istiyorsan önce bu milletin vicdanından ayrı düşmemeyi öğrenmeni tavsiye ederiz. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor , yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetimizin de onun Değerli Başkanının da yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.