Türkiye’yi ağlatan mektup! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 00:19

Türkiye’yi ağlatan mektup!

Silopi’de şehit düşen polis Yaşar Yavaş’ın büyük oğlu Miraç, babasına yazdığı mezuniyet mektubuyla Türkiye’yi gözyaşlarına boğdu.

reklam
Türkiye’yi ağlatan mektup!
Son Güncelleme :

17 Haziran 2016 - 9:22

161 views

Gümüşhane’de görevli olan özel harekat polisi, 43 yaşındaki Yaşar Yavaş geçici görevle Şırnak’a gönderildi. 5 Nisan 2016’da  Silopi’de görevdeyken içinde bulunduğu zırhlı araca yapılan roketatarlı saldırıda şehit düştü. 10 yaşındaki Miraç, 7 yaşındaki Sıraç ve 9 aylık Yusuf’la birlikte 3 oğlu yetim kaldı. 10 yaşındaki Şaban Miraç, Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu’ndan takdir ve başarı belgesi alarak mezun oldu.

Şaban Miraç’ın babasına yazdığı mezuniyet mektubu okuyanları ağlattı:

Biz de seni görsek…

“Canım babam, aslan babam, yiğit babam. Bak biz mezun olduk ama sen yoksun. Bütün arkadaşlarım anne babasıyla geldi. Üzüldük ama kimseye belli etmedik. Ama sen hiç üzülme olur mu babacığım. Hem bizim de gurur duyduğumuz kahraman babamız var. Biz de annemizle geldik ama annem hep ağlıyor baba. Bir de annem diyor ki, ‘Babanız hep yanımızda bizi görüyor, duyuyor’ öyle mi baba? Biz de seni görelim duyalım baba olmaz mı? Seni çok özledik babacığım. Her gece senin için dua ediyoruz. Allah çocukların dualarını kabul edermiş baba. İnşallah cennette kavuşuruz. O zaman sımsıkı sarılacağız, öpeceğiz, koklayacağız babam. Seni hiç bırakmayacağız. Sen de bizi bir daha bırakma olur mu babacım? Bir daha ayrılmayalım. Seni çok seviyoruz, Seninle gurur duyuyoruz babacığım.”

‘Kuşlar bizi cennete götürür mü anne?’

Şehit Yaşar Yavaş’ın eşi Halime Yavaş, eşinin oğullarına çok düşkün olduğunu anlattı: “Küçük oğlum Sıraç geçen gün ‘Anne kuşlar bizi alıp götürür mü cennete, cennet çok uzak mı anne’ diye sorular sordu. Babalarının öldüğüne hala inanamıyorlar ve çok özlüyorlar. Eşimin hep yanımızda olduğuna inanıyoruz. Çocuklarına çok seven, çok iyi bir babaydı. Şimdi lojmandan ayrılıyoruz ama devletimizin şehidinin ailesini yarı yolda bırakmayacağını, bizi kimseye muhtaç etmeyeceğini biliyorum.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.