TİP Hatay 1. Olağan Kongresi Yapıldı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:09

TİP Hatay 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay 1. Olağan Kongresi, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın katılımıyla düzenlendi.

reklam
TİP Hatay 1. Olağan Kongresi Yapıldı
Son Güncelleme :

30 Mart 2021 - 9:43

651 views

TİP Hatay 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay 1. Olağan Kongresi, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın katılımıyla düzenlendi.

Kongrede blok listeyle yapılan oylama sonucunda TİP Hatay İl Başkanlığı’na Şahin Kışlakçı seçildi. Kışlakçı yönetiminde Vecih Hamurcu, Semra Yelsali, Duran Zubaroğlu, Yusuf Yıldız, Mehmet Yayar, Levent Yayar, Nihat Türüç, İl Disiplin Kurulu’nda Uygar Eraslan, Serkan Aslan, Selim Baykuş, il kongre delegelerinde ise Mehmet Ali Sultani, Aylin Açıkgöz ve Önder Tam yer aldı.

Kongreye Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Serkan Topal, HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, CHP Hatay İl Örgütü adına Nihal Atay Mengüllüoğlu, HDP İl Eş Başkanı Kerem Nalbant,Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız ve Defne CHP İlçe Örgütü, Aka-Der, Akdeniz Mahalle Muhtarı Murat Sertel, Defne Halk İnsiyatifi Yarınlar Hareketi, Defne’nin Geleceği Platformu, Defne Değişim Hareketi, Samandağ Sözümüz Var Meclisi  adına Ayhan Kara , Samandağ Belediyesi DSP Eski Belediye Başkan Adayı Av.Yusuf Ziya Kuzu, DSP Samandağ İlçe Başkanı Haydar Süslü, Defne Belediyesi Meclis Üyeleri, Gezi Aileleri, Suruç Katliamı Gazileri katıldı. Kongrede Mehmet Ali Sultani divan başkanlığını yaptı.

SULTANİ: GÜN BİZİM GÜNÜMÜZDÜR

Kongrenin divan başkanlığını yapan Mehmet Ali Sultani yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu ülkenin gençleri, kadınları için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Mücadeleden asla yorulmayacağız. Bu ülkeyi yeniden dokuyacağız. Herkesin hesabını birlikte soracağız. Gün dayanışma günüdür, gün bizim günümüzdür” dedi.

AÇIKGÖZ: BUNDAN SONRA DURMAK YOK, SUSMAK YOK

Sosyalist Devrimci Gençlik Komitesi adına konuşan Eş başkan Aylin Açıkgöz de, “Geleceğin aydınları olan biz gençlerin saray rejimine karşı verdiğimiz mücadelede sizlerin yanımızda olmanızdan dolayı mutluyuz. Biz emekten yana, ilerici bir gelecek kurmaktan olmaya devam edeceğiz. Öğrencileri, gençleri görmezden geliyorlar. Bundan sonra durmak yok, susmak yok” dedi.

GÜN: MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE YAPALIM

TİP’li Kadınlar Çalışması adına konuşan Sibel Gün, “Partimiz özellikle kadınların ve gençlerin ön saflarda yer almasını amaçlamaktadır. Son yıllarda kadının ötekileşmesi daha da görünür hale gelmiştir. Hükumetin kadınlar üzerindeki baskısı giderek artmaktadır. Haklarımızı, irademizi yok sayan feshetme kararını reddediyoruz. Kadınlara çağrımız mücadeleyi hep birlikte yapalım” dedi.


KIŞLAKÇI: HERKESİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUM
Kongrede konuşan TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, “TİP olarak Hatay’da 5 ilçede yapılandık. Doğa, kadın, hayvan hakları ve sosyal haklar için dost kurumlarla dayanışma içinde yapılanacağız. Doğası, tarihi, esnafı, tarımıyla bir halk yok edilmeye çalışılıyor. Biz daha özgür bir Türkiye için herkesi dayanışma ve mücadeleye çağırıyoruz” dedi.


HATİMOĞULLARI: DAHA BÜYÜK İTTİFAKLARA İHTİYACIMIZ VAR
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Bugün AKP-MHP ittifakı ülkede faşist diktatörlüğe itiyorlar. Bugün attıkları adımları dikkatle takip ediyoruz. Pandemi koşullarını Allah’ın lütfu olarak görenlerin salonları nasıl doldurduklarını görüyoruz. Bundan kurtuluş ceberrut iktidara karşı dayanışma ve mücadeledir. Demokatik zeminde daha büyük ittifaklara ihtiyacımız var. Seçimin yeni yönetime hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


TOPAL: TİP DEMOKRASİNİN MEKTEBİDİR
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, “Normal şartlarda bir kongrede başka bir partinin vekili konuşturulmaz. TİP gerçekten de demokrasinin mektebidir. Bu anlamda demokrasi adına verilen mücadelede TİP çok önemlidir. 29 yıl önce olduğu gibi bugün de hak ihlallerine, hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


ATAY: BU ÜLKEYİ HEP BERABER DEĞİŞTİRECEĞİZ
TİP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, “Bugün aramızda olan, olmayan herkes kongremize hoşgeldiniz. Kongre bugün gelecek mücadelesi veren herkesin kongresidir. Buradaki herkes emeğin ne demek olduğunu, kavgayı bu sokaklarda öğrendi. Biz bu sokaklarda var olduk. Bu ülke değişecekse yanyana, aynı hedefe giderek değişecek. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.


BAŞ: TİP SALTANAT SÜRENLERDEN HESAP SORACAK
TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da yaptığı konuşmada, “Bu kongre salonu hepimiz için başka anlamlar taşıyor. Her şeyden önce hepimizin sağlığı önemlidir. Bizim kongremizde koltuk kavgası yok. Herkes burada kendini ifade etsin istedik. Biz bu mücadeleyi büyütmek için kuruldu. Bizim emekçilerimiz aylarca çalışıp elde edemeyecekleri paralara alınan şeyleri bu alçaklar burunlarına çekiyor. Biz bunun hesabını soracağız. Halk evine ekmek götüremiyorken, bunlar sarayda saltanat sürdürüyor. TİP bunun için var. Hatay barış kentidir. Biz bu durumu Türkiye çapında yaşatmak istiyoruz. Hatay’ı savaş alanına çevirmeye çalışan zihniyeti unutmayın. Sizden tek şey istiyorum. Ahmet’i, Abdocan’ı, Ali İsmail’i unutmayın” ifadelerini kullandı.

n

Kongrede TİP İlerici Kadınlar Meclisi adına Sibel Gün de bir konuşma gerçekleştirdi. Gün konuşmasını sloganlarla tamamladı. Konuşmaların ardından Genel Başkan Erkan Baş, partiye yeni katılan isimlere rozet taktı.

REKLAM

Gerçekleşen kongrede Şahin Kışlakçı İl Başkanlığı’na seçildi. Kongre hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.