Teknokent Koleji görücüye çıktı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:38

Teknokent Koleji görücüye çıktı

Özel Antakya Teknokent Koleji Kurucusu Emrullah Avcı, basın mensupları ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

reklam
Teknokent Koleji görücüye çıktı
Son Güncelleme :

16 Ekim 2021 - 21:12

387 views

Teknokent Koleji görücüye çıktı

Özel Antakya Teknokent Koleji Kurucusu Emrullah Avcı, basın mensupları ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Teknokent Koleji Kurucusu Emrullah Avcı, okulun %100 devlet teşvikiyle kurulduğunu belirtti. Avcı yaptığı konuşmada, “Antakya’da mesleki ve teknik eğitimin, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yoluyla güçlendirilmesi; sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün Okul-Sanayi İşbirliğinin en üst düzeyde sağlanması amacıyla okulumuz kuruldu. İlk olarak İskenderun’da kurulduk. Daha sonra ihtiyaç gördüğümüz için Antakya’da da bir şubemizi hizmete açtık. Özel Antakya Teknokent Koleji’nde; “Geleceğin rekabet dolu dünyasında fark yaratacak, yaratıcı, kendine güvenen, 21. yüzyılın becerileriyle donanmış bireyleri yetiştirme hedefi ile yola çıkılarak, Akademik Eğitimin yanı sıra Teknik eğitimini donanımlı 16 Atölyesinde gerçekleştirerek, eğitim-üretim-istihdam odaklı geleceğin eğitim modeli uygulanmaktadır. Eğitim sisteminin yetersizliğinden dolayı öğrenciler mezun olduklarında diplomalı işsizler olmasını istemedik.

Burada idealist insanların yapabileceği bir yatırımdı bu. Buraya kaydolan öğrencilerimize 4 defa sınıf değişikliği yaptırıyoruz. Her çocuk aynı zeka yapısına sahip değil. Bizim müfredatımız Fen Lisesi’nden daha ağır. 50 saatin 38’i üniversiteye hazırlık, 12 saat de teknik derslerdir. Biz İskenderun Teknik Üniversitesi ile işbirliği yaptık. Bizim eksik yaptığımız bir şey varsa bunu uzmanlar tespit edecek. Ticaret odalarıyla da protokol yaptık. Amacımız burada okuyan tüm öğrencilerimize iş alanı açmak. Üniversite okumak isteyene üniversite kapısını, iş isteyen herkese de iş kazandırmak istiyoruz. Bu minvalde eğitimlerimizi vereceğiz” dedi.

AVCI: ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Özel Antakya Teknokent Koleji kurucusu Emrullah Avcı kahvaltıdan sonra değerli basın mensuplarına okul hakkında bilgi aktararak okulu gezdirdi. Laboratuvarda öğrencilerin ihtiyaç duyacağı tüm gereksinimlerin bulunduğunu aktaran Avcı, “Öğrencilere oyun oynamayı değil öğrencilerimiz üniversiteye gittiğinde daha donanımlı olarak gitmelerini amaçlıyoruz. Bizim amacımız sanayi kuruluşlarına teknik eleman yetiştirmektir. Yenilenen sanayi sistemiyle birlikte biz de otomasyon sistemine tam adapte olduk. Öğrencilerimizi de yeni sisteme uyumlu şekilde eğitiyoruz. Öğrencilerimize oyun oynamayı öğretmiyoruz. Biz öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

reklam

Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak programı tamamladı.

Haber-Foto: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.