SEYFETTİN: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALIDIR ! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 06:49

SEYFETTİN: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALIDIR !

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti

reklam
SEYFETTİN: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALIDIR !
Son Güncelleme :

20 Mart 2021 - 22:45

171 views

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Seyfettin, “Bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çıktık’ demek, şiddetin desteklenmesi hatta şiddetin ta kendisidir. İlk imzacısı olduğumuz ‘İstanbul Sözleşmesi’nden neden geri çekildiğimizin hiçbir açıklaması olamaz. Bu kararla şiddet gören kadınlara, öldürülen kadınların yakınlarına karşı sorumluluklar hiçe sayılmıştır. Şiddetin artmasından başka bir şey sağlamayacak olan bu karar tarihe utanç olarak geçecek, mücadele ve hukukun yerini bulması ile mutlaka sözleşmenin uygulanması sağlanacaktır. Anayasamızın 90. Maddesi’ne göre, TBMM tarafından kanun ile onaylanması uygun bulunan İstanbul Sözleşmesi’nin, parlamentonun işlemi olmaksızın tek yanlı Cumhurbaşkanı kararıyla sonlandırılması hukuka aykırıdır.

reklam


İstanbul Sözleşmesi Nedir?
Tam adı kadına yönelik şiddete ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlara mücadeleye dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’dir. Kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmayı ve kadınların insan haklarını korumayı amaçlar. Kadına yönelik şiddetin ve eviçi şiddetin ortadan kalkması için devletlerin kapsamlı ve bütüncül politikalar geliştirmesi gerektiğini söyler. Şiddete uğrayan ve uğrama olasılığı olan tüm kadınları ve kız çocuklarını korur. Birlikte yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın eviçi şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan kadınları, çocukları, yaşlıları, engellileri, göçmen ve mültecileri, LGBT+’ları, kısaca herkesi korur. Bu nedenle, İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekilme kararı derhal geri çekilmeli, İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır. Kamuoyuna ve basına saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.