SAMANDAĞ’DA ECZACILAR ‘SİZİNLEYİZ’ DEDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:30

SAMANDAĞ’DA ECZACILAR ‘SİZİNLEYİZ’ DEDİ

reklam
SAMANDAĞ’DA ECZACILAR ‘SİZİNLEYİZ’ DEDİ
Son Güncelleme :

13 Ekim 2017 - 11:34

197 views

SAMANDAĞ’DA ECZACILAR ‘SİZİNLEYİZ’ DEDİ

Hatay Eczacı Odası “Eczacınız Sizinle” Projesi kapsamında Samandağ Abdullah Cömert Parkı’nda 13.30-15.30 saatleri arasında halka açık ücretsiz sağlık taramaları yaptı. Hatay Eczacı Odası Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu heyet, ilçemiz eczacıları ile dün halkla kucaklaştı. “Astım- KOAH, Ht-Obezite-Kolon” Kanseri taramalarının yapıldığı alanda, Hatay Eczacı Odası yönetici ve üyeleri yanı sıra İlçemiz Eczacı Odası Temsilciliği ve üyeleri aktif görev aldı. Program öncesi tüm ilçe halkının davet edildiği ücretsiz sağlık taramalarına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Taramalar saat 15.30 u geçmesine rağmen gelen katılımcıların talebi ile devam etti. Gönül güzelliği ile  gelen her vatandaşa destek olamaya çalışan eczacılar ilçemizde güzel bir birliktelik örneği sergilediler.

Samandağlı eczacılar ‘Samandağ halkının sağlığı için gereken ne varsa icra edeceğiz’dedi.   

Hatay Eczacılar Odası, Samandağ Eczacı Odası Temsilciliği ilçemizde dün hazırladıkları etkinlikte bir araya gelerek “Eczacılar Sizinle” projesi kapsamında halk  sağlığı taraması yaptılar.

Tarama için gelenlerin hipertansiyon, obezite, astım, koah, boy-kilo, tansiyon, solunum testi, kolon ve kandaki oksijen oranının ölçüldüğünü ve gerekli görüldüğü takdirde aile hekimleri ile iletişime geçildiği belirtildi.

Amaçlarının sağlık taraması yaparak halkın rutin doktor kontrollerine yönlendirmek, hastaların ilaçları düzgün ve zamanında kullanarak gerek hasta, gerekse ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu belirten Eczacı Odası Samandağ temsilciliği başkanı Burcu Yıldız, düzenledikleri sağlık taramasına Samandağ halkın ilgisinin yoğunluğunun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Bu yapılan etkinliğin daha önce Antakya, Belen, İskenderun’da gerçekleştiği ve 4. olarak Samandağ’da gerçekleştiği ifade edildi.

Eczaneler değişiyor, toplum sağlığı gelişiyor…

program üzerine yaptığı açıklamada Eczacı Odası Samandağ Temsilcisi Burcu Yıldız, ‘size en yakın sağlık noktası olan Eczanelerimiz yeni bir sağlık hizmeti anlayışı ile sizin ve sevdiklerinizin sağlığının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlıyor.

Sunduğumuz nitelikli ilaç hizmetinin yanında yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve hastalarımızın takibinde daha etkin bir rol alıyoruz. Astım, Koah ile başlayan hastalık yönetimi programlarımız, diyabet obezite sigara bırakma danışmanlığı gibi alanlarda gelişerek, yenilerek devam edecek” dedi.​​​​

     Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Abdullah Cömert alanında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Nefes ,tansiyon,boy ve kilo ölçümlerini yaptıran Başkan Nehir,eczacılarla bir süre sohbet etti.
Başkan Nehir,Bu etkinliklerin halk sağlığı açısından önemli olduğunu,tekrar edilmesini temenni ettiklerini belirtti. CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Ayoğan’da bu etkinliğe katılarak destek verdi.(Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.