RUS BÜYÜKELÇİSİNİN HAYALİNİN HATAY’DA GERÇEKLEŞMESİNİ İSTİYORLAR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:22

RUS BÜYÜKELÇİSİNİN HAYALİNİN HATAY’DA GERÇEKLEŞMESİNİ İSTİYORLAR

reklam
RUS BÜYÜKELÇİSİNİN HAYALİNİN HATAY’DA GERÇEKLEŞMESİNİ İSTİYORLAR
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2017 - 2:00

234 views

            BÜYÜKELÇİ’NİN HAYALİNİN HATAY’DA GERÇEKLEŞMESİNİ İSTİYORLAR

2016 yılının Aralık ayında, Fettullahçı Terör Örgütü’nün silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un hayatı boyunca hayallerinden biri olan Türkiye’den kardeş şehir projesi, Türk-Rus Kadınlar Birliği çabaları ile faaliyete geçiriliyor. İskenderun Yelken Kulübünde Rusça Konuşan Kadınlar Derneği üyeleri ile bir araya gelen Türk-Rus Kadınlar Birliği Moskova Türk Kadın Organizasyonu Başkanı Gülşen Köse Barış ve Hoşgörü kenti olan bir arada yaşama kültürü ile tüm dünyaya örnek olan Hatay’ın bir ilçesi ile Rus büyükelçisi Karlov’un doğduğu şehir Klintsy’in kardeş şehir olması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade  etti.

             PROJEYİ KARLOV İÇİN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Türk-Rus Kadınlar Birliği Moskova Türk Kadınlar Organizasyonu Başkanı Gülşen Köse ve  Başkanı Alla Giray önderliğinde gerçekleştirilmeye çalışılan projede açılış konuşmasını gerçekleştiren Gülşen Köse; ” Sevgili Rus Arkadaşlarım Türkiyem için sonrasında doğup büyüdüğüm Hatay için önemli bir projeyi sizlerle birlikte gerçekleştirmekten gurur duyacağız. Rus büyükelçisi Sevgili Karlov’un son arzusu olan, doğduğu şehir Klintsy ile Türkiye’den bir şehrin kardeş şehir olması projesini biz Moskova da yaşayan Türk kadınları olarak gerçekleştirmek istiyoruz. Andrey Karlov un bu son arzusunu yerine getirmek, bizim bir nebze de olsa mutluluk ve huzurunu yaşayacağımıza inanıyoruz.” dedi.  Alla Giray yaptığı konuşmasında ; ” Hatay kültürü tarihi çok zengin olan bir yer. Andrey Karlov’da Türkler ve Ruslar tarafından çok sevilen bir insan ve çok kültürlü bir insandı. Siyaset hayatında da çok büyük önem taşıyan bir isimdi. Onun hatırına böyle bir projeye imza atarsak bu bizim için gurur verici olur ve bizi mutlu eder.” dedi.

             SÖZ ŞİMDİ HATAYLI LİDERLERDE

Yakın zamanda resmi belgelerle Hataylı yetkililerin kapılarını çalacaklarını ifade eden Türk-Rus Kadınlar Birliği, Moskova Türk Kadınlar Organizasyonu ve Rusça Konuşan Kadınlar Derneği, bu konuda Hatay basınından da destek bekliyor. Toplantıda bir araya gelen Rus kadınlar, resmi işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından Hatay’ın; Antakya, Defne, İskenderun veya diğer ilçelerinden uygun görülen herhangi birinin Andrey Karlov’un doğduğu şehir olan Klintsy ile kardeş şehir olmasını istiyor. Bunun içinde Hatay’da görev yapan siyasi liderlerden ve yetkililerden konuya hassasiyetle yaklaşılması isteniyor. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.