PRIMEMALL ANTAKYA’DA AYLA FİLMİ RÜZGARI ESTİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:58

PRIMEMALL ANTAKYA’DA AYLA FİLMİ RÜZGARI ESTİ

reklam
PRIMEMALL ANTAKYA’DA AYLA FİLMİ RÜZGARI ESTİ
Son Güncelleme :

23 Kasım 2017 - 18:29

324 views

PRIMEMALL ANTAKYA’DA AYLA FİLMİ RÜZGARI ESTİ

Primemall Antakya, gösterime girdiği günden itibaren büyük ilgi gören ve gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan Ayla filminin yapımcı, yönetmen ve oyuncularını hayranları ile buluşturdu.

Sinemalarda gişe rekoru kıran, Oscar’a “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde aday adayı “Ayla” filminin Antakya galasına yönetmen Can Ulkay, yapımcı Mustafa Uslu, oyuncular Kim Seol, Murat Yıldırım, Meral Çetinkaya, Gözde Sinem Uslu ve İlber Gürtunca ile filme konu olan ve savaşta Türk askerlerinin bularak ‘Ayla’ ismini verdiği Koreli Kim Eunja katıldı.

İskenderun İlçesinin kendileri için en önemli şehir olduğunu belirten Ulkay, “Kahraman astsubayımız Süleyman Dilbirliği Eylül ayının 1950 senesinde 5 bin 90 askerle birlikte buradan yola çıktılar. Ayla filminin başlangıç yeri burası, iyi ki bizler de buradayız.” dedi.

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu da hikayenin dünyada eşi benzeri olmayan merhamet hikayesi olduğunu söyledi.

Herkesin bu filmde kendisini bulacağına inandığının söyleyen Murat Yıldırım, “Biz çok severek yaptık. İnşallah Oscar’da da yolumuz açık olur. Film çekimleri ve Süleyman abinin hikayesi de burada başladı. Gerçekten Süleyman abinin hepimizin duasına çok ihtiyacı var” dedi.

Burada olmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Mustafa Uslu, “Allah’a şükürler olsun ki bu hikaye bizim ülkemize ve ülkenin güzel insanlarına nasip oldu.” dedi.

Filmin Koreli çocuk oyuncusu Kim Seol da sorulan bir soruya da, “Dünyadaki bütün tankları kimsenin görmediği bir yere saklamak istiyorum ki savaşlar çıkmasın.” dedi.

Primemall Antakya Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen filmin galasında yoğun ilgi görmekten memnun olduklarını ifade eden film ekibi filmi izlemeye gelen seyircilerle de sohbet edip fotoğraf çektirdiler. (Haber/Fotoğraf/Kamera: Levent AŞKAR)

(Haber/Fotoğraf/Kamera: Levent AŞKAR)

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.