‘PP Ahmet Çetesi’ne ceza yağdı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 16:36

‘PP Ahmet Çetesi’ne ceza yağdı

Adana’da ‘PP Ahmet Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik 2013 yılı mart ayında düzenlenen operasyonun ardından haklarında dava açılan, örgüt lideri ile polis ve askerlerin de bulunduğu 51 kişinin yargılandığı davada karar çıktı. Suç örgütünün elebaşısı Ahmet Yurter, 132 yıl hapis ve 22 bin 500 lira para cezasına çarptırılırken 3 örgüt üyesine ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

reklam
‘PP Ahmet Çetesi’ne ceza yağdı
Son Güncelleme :

09 Haziran 2016 - 14:16

275 views

Adana’da, “PP Ahmet çetesi” olarak bilinen suç örgütüne yönelik 2013 yılı mart ayında yapılan operasyonun ardından haklarında dava açılan aralarında örgüt lideri ile polis ve askerlerin de bulunduğu 51 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ahmet Yurter, Ahmet Köse, başka suçtan tutuklu bulunan sanıklardan Vedat Aydın, İsmail Dalkılınç geldi. Abdullah Özsoy Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Hüsamettin Bağlar ise Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nden görüntülü sistemle duruşmaya katıldı. Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada sanıklara son savunmaları soruldu.

ÖRGÜT LİDERİ: BEN SADECE ÖLDÜRME OLAYINA KARIŞTIM!

Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Ahmet Yurter, eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, tahliyesini ve beraatını istedi.

Ahmet Köse de “Ben sadece öldürme olayına karıştım. Onu da kabul ediyorum. Diğer olaylara karışmadım” dedi.

Suçlamayı kabul etmeyen ve 40 lira yevmiye ile çalıştığını belirten Hüsamettin Bağlar ise “Ben öldürme olayına kesinlikle karışmadım, mağdur durumdayım” diyerek tahliyesini ve beraatını talep etti.

Sanıklardan Cumali Kul, Ahmet Köse ve Hüsamettin Bağlar’a, Şinasi Ekizoğlu’nun öldürülmesi için talimat vermediğini iddia eden Abdullah Özsoy, “Cezaevinde beni sadece Cumali Kul ziyaret etti, benim Cumali Kul’a Şinasi’nin öldürülmesi için talimat verdiğim konusunda hiçbir somut delil yok. Sadece şüpheye dayalı olarak görüşme sırasında talimat verdiğim söylenmekte. Durum şüpheli olduğuna göre şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince durumun lehime yorumlanması gerekir.” diye konuştu.

3 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir süre ara verdikten sonra kararını açıkladı. 23 ayrı olaydan yargılanan sanıklardan Abdullah Özsoy, Ahmet Köse ve Hüsamettin Bağlar, Şinasi Ekizoğlu’nun öldürülmesi olayından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Suç örgütü elebaşısı Ahmet Yurter’e ise 132 yıl hapis ve 22 bin 500 lira para cezası verildi. Diğer sanıklardan Uğur Arıkan 47 yıl, İmdat Kasap 33 yıl 4 ay, Bayram Can Yüce 27 yıl, İsa Sarıgül 24 yıl, Ahmet Köse 23 yıl, Nevzat Karakuş ve Mahmut Yücel 21’er yıl, Yakup Eroğlu 17 yıl 7 ay, Mehmet Emin Ömeroğlu 16 yıl 8 ay, Fikri Taşçı 15 yıl 4 ay ve 15 bin lira, Sami Çelik 14 yıl 4 ay, Ferit Sayın 14 yıl 3 ay ve 15 bin lira, Zihni Aydınlı ve Mehmet Çelik 13’er yıl 8’er ay, Abdil Uludağ 12 yıl, Tarık Gönen 11 yıl 9 ay, Ömer Gürgen ve Erdal Girici 11’er yıl 7’şer ay, Mustafa Uludağ 10 yıl 8 ay, Murat Karakuş 10 yıl 6 ay, Bozan Akkılıç 7 yıl 11 ay, Sadık Yüksel 6 yıl 6 ay, Sertan İşler 5 yıl 7 ay ve Vedat Aydın 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

8 SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar verilirken Şinasi Ekizoğlu’nun öldürülmesi olayıyla ilgili hakkında yakalama kararı bulunan Cumali Kul ile ilgili davanın ayrılması kararlaştırıldı. 22 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Sanıklardan Bayram Can Yüce, İmdat Kasap, İsa Sarıgül, Mahmut Yücel, Nevzat Karakuş, Uğur Arıkan ve Yakup Eroğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

DAVA

Adana’da 2013 yılı Mart ayı öncesi değişik tarihlerde Şinasi Ekizoğlu, Ferman Kalem ve Önder Fakıoğlu’nun öldürülmesi ile çok sayıda yağma, yaralama, ihaleye fesat karıştırma gibi 23 ayrı olayın arkasında “PP Ahmet Çetesi” olarak bilinen suç örgütünün olduğu ortaya çıkmış, 12 Mart 2013’de yapılan operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Ahmet Yurter ile birlikte 51 kişi yakalanmış, haklarında dava açılmıştı.

AA
 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.