ÖZEL ANTAKYA AKADEMİ HASTANESİ BAŞARILARA DOYMUYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:27

ÖZEL ANTAKYA AKADEMİ HASTANESİ BAŞARILARA DOYMUYOR

reklam
ÖZEL ANTAKYA AKADEMİ HASTANESİ BAŞARILARA DOYMUYOR
Son Güncelleme :

25 Nisan 2018 - 17:19

268 views

ÖZEL ANTAKYA AKADEMİ HASTANESİ BAŞARILARA DOYMUYOR

Özel Antakya Akademi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İlker ZAN, Damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyat şansı olmayan ve bacağının kesilmesini bekleyen hastaya yaptığı operasyon ile bacağını sağlığına kavuşturdu.

 

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İlker ZAN gazetemize yaptığı açıklamada:’’ Kök Hücreler vücudumuzda zaten bulunan, henüz olgunlaşmamış, uygun şekilde alınıp, çoğaltıldığında ve uygun işlemlerden geçtikten sonra hastaya tekrar verildiğin de, asıl hedeflendiği dokuya gidip orada yeni damar oluşumunu sağlayan hücrelerdir.

Son zamanlarda kök hücre tedavileri ilerleme kat etti ve bize Adana’dan başvuru yapan, Damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyat şansı olmayan, daha öncede sten ve balonda denenmiş ama başarısızlıkla sonuçlanmış ve bacağının kesilmesini bekleyen hastadan aldığımız ve çoğalttığımız kök hücreler ile ayağındaki tıkalı damarın beslenmeyen dokuların beslenmesini sağlamayı amaçladık.

Hastamıza 2 saatlik işlem ile bunları yerleştirdik ve şuanda yeni damar oluşumlarını bekliyoruz. Hastamızın ayağı şimdi den daha iyi durumda.

Biz kök hücre tedavilerini özellikle damar tıkanıklığı, sigara içicilerinde görülen BURGER Hastalığı, Diyabetik Ayak, ayakta ve bacakta kapanmayan yaralar bulunan hastalarda tedavi amaçlı uyguluyoruz’’ dedi. (Haber/Fotoğraf/Kamera: Levent AŞKAR)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.