Ova çiftçisinin can damarı kesildi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:13

Ova çiftçisinin can damarı kesildi

Kırıkhanlı çiftçiler sulamada kullandıkları elektriklerin kesilmesine isyan ettiler.

reklam
Ova çiftçisinin can damarı kesildi
Son Güncelleme :

06 Nisan 2022 - 19:59

4.814 views

Ova çiftçisinin can damarı kesildi

Kırıkhanlı çiftçiler sulamada kullandıkları elektriklerin kesilmesine isyan ettiler.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 11111111111111111111111111111111111111111-1-1024x632.jpg
Olay yerine gelen Jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Çiftçilikle geçinen ve tek geçim kaynakları olan bahçelerini sulamada kullandıkları elektriklerin de kesilmesine isyan eden vatandaşlar, yetkililere ateş püskürdü.


Elektrik direkleri sökülen vatandaşlar yaptıkları tepki dolu açıklamada; “Bu hükümete, bu devlete, bu sisteme yazıklar olsun. Neredesin Hüseyin Yayman, neredesin Tayyip Erdoğan, neredesin Tarım Bakanı? Çiftçinin hali bu mu? Bu mu insanlığınız? Türkiye Cumhuriyeti’ni ne hale düşürdünüz. Asker ile halkı karşı karşıya getiren bir hükümet daha gelmemiştir. Gelmeyecek de” diye isyan etti.


GAZETEMİZ OLAY YERİNDE
Gazetemiz Hatay Yeni Haber Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Levent Aşkar’ın an be an takip ettiği köyde çok sayıda jandarma, asker ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) beklerken zaman zaman gerginlik yaşandı. Ekinini iş makinelerine ezdirmek istemeyen bir çiftçi, “Yazıklar olsun ya. Bu hükümete, bu devlete, bu sisteme yazıklar olsun. Neredesin Hüseyin Yayman (AKP Hatay Milletvekili) neredesin Tayyip Erdoğan, neredesin Tarım Bakanı. Çiftçinin hali bu mu? Bu mu insanlığınız? Türkiye Cumhuriyeti’ni ne hale düşürdünüz. Asker ile halkı karşı karşıya getiren bir hükümet daha gelmemiştir. Gelmeyecek de” diye isyan etti.


“HALK AÇ AÇ”
Hükümeti ve politikalarını eleştiren çiftçi, “Tek devletmiş, tek adammış… Neyi yönetiyorsun sen. Halk aç, aç. İnsanlar aç. Girmeyin kardeşim, benim buğdayıma girmeyin. Varım yoğum bu. Türkiye açlığa gidiyor, ekmeğimiz yok, siz yetişen buğdayı öldürüyorsunuz. Böyle mi adalet, böyle mi devlet, böyle mi adil düzen” dedi.
ÇİFTÇLEDEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
Çiftçi; AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve AKP’li milletvekillerine, “Boy boy fotoğraf çekiniyorsunuz, ‘barajda su var’ diye. Hani su, buğdayımı sulayacağım, hani. Sahte ihaleler alma ile gelmeyin halkın karşısına” diye seslendi. Bir asker, tarlalarının başında bekleyen çiftçilere, “Hakkınızı yasal yollarla arayın” dedi. Bunun üzerine bir çiftçi, “Adalet var mı Türkiye’de komutanım? Üretim olmadığı zaman o ülke batmaya mahkum. Niye, adalet yok, üretim yok” diye sitem etti. AKP hükümetini eleştiren çiftçiler, “Böyle bir iktidar olur mu ya? Asker ile bizi karşı karşıya getiriyor. Asker, Sabancı’nın koruması değil, bizim korumamız, sınır koruması. Vatandaşı korumak zorunda asker. Bir kurumu korumak zorunda değil” dediler.
BİR VATANDAŞ FENALAŞTI
Jandarma, asker bölgede bekleyişini sürdürürken bir vatandaş da fenalaştı. TOMA önüne getirilen bir sandalyede oturan yurttaşa, çevredeki yurttaşlar su getirdi. Kalp hastalığı olduğu söylenen yurttaş, daha sonra sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı.

Haber: Foto: Levent AŞKAR

reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.