O Öğretmen, Tutuklu Yargılanacak! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 18:40

O Öğretmen, Tutuklu Yargılanacak!

reklam
O Öğretmen, Tutuklu Yargılanacak!
Son Güncelleme :

13 Kasım 2021 - 14:21

496 views

Öğrencisini Cinsel İstismara Maruz Bırakmıştı…
O Öğretmen, Tutuklu Yargılanacak!
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde öğrencisini istismar ettiği iddiasıyla yargılanan öğretmen, görülen yedinci duruşmada tutuklandı.


İddiaya göre; 2018 yılında, bir okulda beden eğitimi öğretmenliği ve aynı zamanda müdür yardımcılığı yapan A.Ö., 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki A.A.’yı cinsel istismara maruz bıraktı.
A.Ö., hakkında Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesi’nce “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “Çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla açılan davanın, yedinci celsesi geçtiğimiz gün görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık A.Ö. ve avukatı, mağdur A.A. da ailesi ile avukatı katıldı.
Sanık A.Ö., üzerine atılı suçlamaları reddederek, suçsuz olduğunu söyledi. Mağdur avukatı da dosyaya sunulan delillere dikkati çekerek, sanığın tutuklanmasını talep etti. İddia makamı da sanığın tutuklanmasını istedi.
Sevindirici Bir Gelişme!
Konuyla ilgili açıklama yapan mağdur Avukatı Yusuf Uyar; “Reyhanlı ilçesinde bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni görevinde bulunan idareci tarafından müvekkilimiz istismar edilmiştir. Ve müvekkilimiz 8. Sınıf öğrencisiydi olayın gerçekleştiği tarihte olayın üstünden zaman geçtikten sonra mağdur olayı ailesine anlatmış ve ailenin durumu okul idaresine bildirmesiyle durum savcılığa intikal etmiştir.
Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan idari tahkikat neticesinde iddianame hazırlanmış ve bu iddianame Kırıkhan ağır ceza mahkemesine gönderilmiştir. Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etmiş olup yargılamayı başlatmıştır. Yargılama yaklaşık bir buçuk senedir devam etmektedir. Yedi duruşma yapılmıştır fakat bu duruşmaların altısında mahkeme heyeti sanığı tutuksuz yargılanması yönünde kanaat getirmiştir ve sanık tutuksuz yargılanmıştır.


Ancak bugün yapılan duruşmada sanık tutuklanmıştır. Mahkemenin kanaatini değiştirmesi ve sanığın tutuklanması bizim açımızdan sevindirici bir gelişmedir. Zira daha önce mahkemede de bu çekincemizi dile getirmiştik. Sanık tutuklanmadan önce öğretmenlik görevini fiilen devam ettirmekteydi ve mağdurun evine yakın bir okulda öğretmenlik yapmaktaydı. Bu nedenle mağdur ile sanığın karşılaşma ihtimalinin çok yüksekti. Bu durum aileyi de üzmekteydi.
Bu nedenle sanığın tutuklanması ve yargılama sonuçlanana kadar mesleğini yapamayacak olması aile açısından sevindirici bir gelişmedir. Umarız ki devam eden süreçte sanığın tutukluluğu devam eder ve mahkeme neticesinde de sanığa en yüksek cezayı verir. Böylece ailenin acısı bir nebze de olsa hafiflemiş olur” ifadelerini kullandı. (Haber: Nazire GÜLENAY)

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.