MKÜ İLE Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arasında ” Tedavi Hizmet Protokolü’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 10:01

MKÜ İLE Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arasında ” Tedavi Hizmet Protokolü’’

MKÜ İLE Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arasında ” Tedavi Hizmet Protokolü’’
Üniversitemiz Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında ” Tedavi Hizmet Protokolü ” imzalanarak yürürlüğe girdi.

reklam
MKÜ İLE Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arasında ” Tedavi Hizmet Protokolü’’
Son Güncelleme :

03 Mart 2021 - 17:23

264 views

MKÜ İLE Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arasında ” Tedavi Hizmet Protokolü’’

MKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında ” Tedavi Hizmet Protokolü ” imzalanarak yürürlüğe girdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine getirilen hasta veya yaralı hayvanların muayene, tetkik, teşhis ve tedavilerine dair protokol Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN ve MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA tarafından imzalanarak 25.02.2021 tarihinde yürürlüğe girdi.

Protokol MKÜ Döner Sermaye Gelir Getirici Faaliyetleri kapsamında yürütülecek olup, Gaziantep Büyükşehir Belediye İl sınırları dahilinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından gönderilen sokak hayvanları (kedi, köpek..) ve uygun olan Hayvanat Bahçesi hayvanlarını kapsıyor. Bu Protokol Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin sadece Hatay için değil aynı zamanda yakın illerdeki Hayvan sağlığı ve Refahına da katkı sunan önemli bir bölgesel Hayvan Hastanesi hizmeti sunması bakımından üniversitemizin bölgesel vizyonu açısından önemli tutuyor.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA konu ile ilgili yaptığı açıklamada”Tedavi hizmet protokolünün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal ÖZSÖYLER ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes ALTUĞ’un özverili işbirliği ile faaliyete geçtiğini belirten Rektör Hasan Kaya, protokolün, Gaziantep’ten gelecek can dostlarımız, sokak hayvanları ve hayvanat bahçesindeki hayvanların refahı için hayırlı olmasını dilediğini bildirdi.

Başhekim Prof. Dr. Muhammed Enes ALTUĞ’da konu ile ilgili yaptığı açıklama da, ”Hayvan hastanesinin serbest veteriner hekimler tarafından tedavisinde zorlanılan hastalıklar ve cerrahi operasyonlar için önemli bir işlev gördüğünü, diğer çevre il belediyelerindeki sokak hayvanları, Jandarma Komutanlıklarındaki askeri köpekler ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile de iletişim halinde olduklarını, talep olması durumunda diğer kurumlar ile de benzer protokoller yaparak ilimiz ve bölgemizdeki Hayvan Sağlığı ve Refahına katkı sunma arzusunda olduklarını” belirtti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.