MEHMET NUR:’’ ULAŞIM ÜCRETİNİN DAHİ OKUMAYA ENGEL OLDUĞU GERÇEĞİ KARŞISINDA DUYARSIZ KALINMAMALIDIR’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 20:10

MEHMET NUR:’’ ULAŞIM ÜCRETİNİN DAHİ OKUMAYA ENGEL OLDUĞU GERÇEĞİ KARŞISINDA DUYARSIZ KALINMAMALIDIR’’

reklam
MEHMET NUR:’’ ULAŞIM ÜCRETİNİN DAHİ OKUMAYA ENGEL OLDUĞU GERÇEĞİ KARŞISINDA DUYARSIZ KALINMAMALIDIR’’
Son Güncelleme :

08 Ocak 2019 - 0:14

156 views

MEHMET NUR:’’ ULAŞIM ÜCRETİNİN DAHİ OKUMAYA ENGEL OLDUĞU GERÇEĞİ KARŞISINDA DUYARSIZ KALINMAMALIDIR’’

Vatandaşın beklentilerine ışık tutan paylaşımlarıyla fark yaratan Mehmet Nur, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında, öğrenci ve Çalışanlara nefes aldıracak iki önerisini HATAYBÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI Lütfü Savaş’ın dikkatine sunuyor.

“Öğrencilere Ulaşım Ücretsiz Olsun”

Okuluna gitmek için otobüse binen bir öğrenci, ulaşım ücretinin arttığından habersiz bir şekilde, zamsız tarife üzerinden uzattığı para ile zamlı tarife arasındaki tutar farkını karşılayamadığı için, otobüsten inmeyi tercih etmek zorunda kalması, öğrencilerimizin içinde bulunduğu maddi zorlukların ne boyutlarda olduğunu gözler önüne sermektedir. Ulaşım ücretinin dahi okumaya engel olduğu                    gerçeği karşısında duyarsız kalınmamalıdır.

Öğrencilerin okurken düşünmek zorunda oldukları maddi durumlarını biraz olsun hafifletebilmek adına; okuyan, öğrenim gören gençlerimize kolaylıklar sağlamalı.

Öğrenci ile tam bilet arasında çok az bir miktar fark var. Bu da öğrencinin belini büküyor. Öğrenim gören gençlerimize bir ayrıcalık tanıyalım ve onların ulaşım masrafı yükünü ortadan kaldıralım. Maddi sıkıntı çeken gençlerimizin okumasının önündeki engelleri hafifletelim. Gençlerimize öğrenimi devam ederken, düşünecekleri sıkıntılarını azaltmak demek aslında bu ülkenin geleceğine, ülke huzuruna yatırım yapmamız anlamına da gelecektir.

Bazı meslek grupları ve 65 yaş üstü vatandaşların faydalandığı toplu taşıma araçlarının ücretsiz kullanımı uygulamasının, okuluna ulaşmaya çalışan öğrencileri de kapsamasının hem aileleri büyük bir maddi külfetten kurtaracak hem de gençlerin ulaşımını daha güvenli kılacaktır.

Öğrencilerin en azından okullarına gidiş ve gelişlerindeki toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilmeleri için, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı LÜTFÜ SAVAŞ’ın girişimde bulunması yeterli olacaktır.

Mehmet Nur’un ikinci önerisi de şu şekilde:

ULAŞIMDA AKTARMA TARİFESİ YENİDEN DÜZENLENMELİ

Hatay şehir içi ulaşımında, vatandaşlarımızın daha uygun tarifeden faydalanması adına, aktarmalı uygulama sisteminde ”daha uygun tarifeye” geçiş yapılmalı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada yapılan ulaşımda dönüşüm projesi ile çok daha rahat ve konforlu hale gelen toplu ulaşım araçlarındaki yüksek tarifeli aktarma uygulaması, vatandaşın bütçesini ciddi bir şekilde etkilemektedir. Ulaşımda dönüşüm projesini hayata geçiren tüm kentlerde, ulaşımdaki aktarmalı uygulamada 60 dakika içerisinde yapılan ikinci binişler 1 TL olarak ücretlendirilmektedir.

Kartlardaki aktarma hakkının ilk binişten 10 dakika sonra başladığı ve 50 dakika içerisinde aynı hat olmamak şartı ile başka bir şehir içi hattına yapılan binişlerde, aktarmanın kimi yerlerde ücretsiz, kimi şehirlerde ise1 TL olarak ücretlendirilmektedir.

Diğer şehirlerde uygulanan uygun tarifenin, ilimiz Hatay’da da uygulanması herkes için daha hayırlı olacaktır. (Haber: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.