MEHMET KILIÇLAR: “O’HAL’den Kimse Endişelenmesin” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:56

MEHMET KILIÇLAR: “O’HAL’den Kimse Endişelenmesin”

reklam
MEHMET KILIÇLAR: “O’HAL’den Kimse Endişelenmesin”
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2016 - 16:47

160 views

 

 

          MEHMET KILIÇLAR: “O’HAL’den Kimse Endişelenmesin”

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet KILIÇLAR, 3 ay Olağanüstü Hal ilan edilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada demokrasiye, hukuk devletine ve özgürlüklere olan inançlarının sürdüğünü vurgulayarak bu süreçten el ele çıkabilmek için sabırlı ve sağduyulu olunması gerektiğini ifade etti.

            DASİFED Başkanı KILIÇLAR açıklamasında şunları ifade etti: “Ülke olarak çok zor süreçten geçiyoruz. Son aylarda art arda patlayan bombalar, doğudaki kentlerimize sızan teröristlerin yarattığı iç çatışma ortamı ve son olarak paralel yapılanmanın darbe girişimi ülkemizi geri dönüşü zor olan tehlikeli bir sürece sokmuştur. Bu vahim tablo karşısındadarbe girişiminde bulunan terör örgütlerinin tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiği açıklandı.

Olağanüstü halin terör tehdidine karşı gerekli önlemlerin alınması için ilan edildiğini ve ülkemizin içinden bulunduğu bu tehlikeli tablodan çıkabilmesi için bu önlemlerin mutlaka uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu tedbirlerin başta demokrasimizin, hukuk devletinin, kuvvetler ayrılığı, temel hak ve özgürlüklerin korunmasına yönelik olması önemlidir.Olağanüstü hal uygulaması sürecinde ekonomideki reformların kesintisiz sürdürülmesini umut ediyoruz. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve özgürlüklere inanan vatandaşlarımızın bu 3 aylık olağanüstü süreçte endişeye kapılmadan sabırlı ve sağduyulu olmalarını diliyoruz.

Ülke olarak bu zor süreçte şimdi çok daha güçlü olmak, birlik ve beraberlik içerisinde, düşüncelere saygılı biçimde omuz omuza hareket etmek zorundayız.Ülkemizin demokrasi çıtasını yükseltmek, toplumsal sorunlarımızı çözebilmek için kurumsal ve zihniyet değişimi yolunda bizim gibi tüm STK’lara görev düşmektedir. Gün, toplumun her kesiminin tek bir yürekle dayanışma günüdür.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.