MEHMET KILIÇLAR: “DEMOKRASİMİZE VE CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ.” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 05:49

MEHMET KILIÇLAR: “DEMOKRASİMİZE VE CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ.”

reklam
MEHMET KILIÇLAR: “DEMOKRASİMİZE VE CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ.”
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2016 - 14:51

143 views

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet KILIÇLAR,  15 Temmuz gecesi demokrasiye karşı gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili bir basın açıklaması yaparak demokrasiye ve halkın iradesine inandıklarını vurguladı.

            DASİFED Başkanı KILIÇLAR açıklamasında şunları ifade etti: “Demokrasiye ve halkın iradesine inanıyoruz. DASİFED olarak demokrasiden yanayız ve demokrasinin tarafıyız. Bu nedenle, demokrasimize ve demokratik kurumlara herhangi bir müdahaleyi kabul etmiyoruz. Demokrasiden başka gidecek yolumuz ve geleceğimiz yoktur.

Demokrasi karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu, birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşma şansı yoktur. Gün, siyasi partiler dâhil, toplumun her kesiminin tek bir yürekle dayanışma günüdür. Bunu yaparkende her türlü taşkınlıktan ve emir kulu olan erlere linç girişiminde bulunmaktan tamamen kaçınmak lazım. Darbe ve linç gibi kanunsuz girişimlerde bulunanların  yargı önünde hukukun belirlediği şekilde cezalandırılacaklarına inanıyoruz.

Ülkemizin demokrasi çıtasını yükseltmek, toplumsal sorunlarımızı birlikte yaşama ve katılım kültürü ile çözebilmek için kurumsal ve zihniyet değişimi yolunda DASİFED olarak katkılarımız devam edecektir.

TBMM’ye ve demokrasiye karşı paralel örgütlenmenin gerçekleştirdiği darbe girişiminin bertaraf edilmesinde; aynı ortak payda için bir araya gelen, demokrasi dışı hareketlere toplumsal sağduyu ile karşı duran, STK’ları, iş dünyası örgütlerini, siyasi partileri ve halkımızın çabalarını kutluyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonrada demokrasiye inananları, her alanda demokrasiye ve cumhuriyetimize sahip çıkmaya çağırıyorum.

Türkiye’nin geleceğine, refahına ve huzuruna zarar verecek her türlü demokrasi dışı girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz”dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.