MEB müsteşarı kirli oyunu anlattı! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:51

MEB müsteşarı kirli oyunu anlattı!

İsimsiz bildirilerin kaynağını deşifre eden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, “Bunları öğrenciler değil siyasi çevreler organize ediyor” dedi.

reklam
MEB müsteşarı kirli oyunu anlattı!
Son Güncelleme :

20 Haziran 2016 - 9:19

134 views

Son günlerde siyasi içerikli ve özellikle iktidarı hedef alan ‘isimsiz’ fakat liseli öğrenciler, veliler ve okul yönetimleri tarafından yayınlandığı söylenilen bildiriler ortaya çıkmıştı. Kimler tarafından yazıldığı, yayınlandığı belli olmayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ‘liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceği’ şeklinde tepki gösterdiği bildirilerin arka planını MEB Müsteşarı Yusuf Tekin deşifre etti ve okullara ikazda bulundu.

STK’LAR ORGANİZE EDİYOR

“Son günlerde Bakanlığımızın bazı güzide kurumlarının isimleri yazılı ve görsel medyada siyasi çıkar amaçlı kullanılarak yıpratılmakta ve dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir” diyen Müsteşar Tekin, söz konusu haberlerde okul adı belirtilmekle beraber öğrenci ya da personel adı geçmediğine dikkat çekti. Tekin, öğrenci ve veli adı kullanılmadan yayınlanan bu bildirilerin öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok bazı siyasi çevreler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından organize edildiğinin altını çizdi.

PROVOKATİF OLDUĞU AÇIK

İzin alınmadan öğrenciler ve kurumsal kimliği kullanarak okullar üzerinden bu mahiyette siyasi içerikli bildiri yayınlanmasının suç olduğunu kaydeden Tekin, okul yönetimi ve öğretmenlerinin taraf olmadığı bir konuda okul adının geçmesinin, niyetin provokatif ve öğrencilerin istismarına yönelik olduğunu ifade etti. “Öğrencilerimizin bu tarz eylemlerin içine çekilmek istenmelerinin iyi niyetli girişimler olmadığı görülmektedir” diyerek bildirilerin amacına dikkat çeken Tekin, söz konusu fiil ve davranışları yapanlar ile bunlara katılanlar hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılmasını ve buna göre tarafların da sorumlu davranmalarını istedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.