KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ’UN TURİZM HAFTASI MESAJI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:34

KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ’UN TURİZM HAFTASI MESAJI

reklam
KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ’UN TURİZM HAFTASI MESAJI
Son Güncelleme :

15 Nisan 2019 - 10:58

148 views

KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ’UN TURİZM HAFTASI MESAJI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ 15-22 Nisan Turizm haftası münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

“Ülkemizde turizm bilincini geliştirmek ve halkımızın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasını Turizm Haftası olarak kutlamaktayız.” Diyen başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.

“Turizm, bacasız fabrikadır. Ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizm, Kırıkhan’ımızın, kalkınma hamlesindeki birinci önceliğidir.

İlçemizde turizm konusunda farkındalığı artırmak, ilçemiz halkının turizm hareketlerine katılım sağlamaları için çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarak yaşadığımız topraklar üzerinde hangi kültürlerin hayat sürdüğünü ve bizlere neler miras bıraktıklarını görerek, eski medeniyetlerden bizlere bırakılan tarihi eserleri koruyarak bizden sonraki nesillere aktarmanın gereğini yapmaya çalışıyoruz.

Yeni yüzyılın en önemli kalkınma başlıklarından bir olan turizm, ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi, insanımızın refah içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için büyük bir öneme sahiptir. Bu anlamda turizmi sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı tutmak doğru olmayacaktır. İnanç, sağlık, spor ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek bir katkı sağlamaktadır.

Medeniyetler şehri, üç semavi dinin yüzyıllarca hoşgörülü ve kardeşçe bir arada yaşadığı, sakin doğasıyla ülkemizin ender bölgelerinden birisi olan Hatay ilimiz, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir turistik şehir ve ayzı zamanda damak tadı açısından Gastronomi kenti haline gelmiş olup ilçemiz Kırıkhan da kendisine düşen bu paydan faydalanmaktadır.

Anadolu’nun her köşesinde olduğu gibi Kırıkhan’ımız da insanlık tarihi açısından son derece önemli antik dönemden kalan şehir kalıntıları, Türkmen mezarlıkları ve höyükler bulunmaktadır. Kırıkhan Ceylanlı mahallemiz, sahip olduğu antik şehir kalıntıları ve ilçemizdeki irili ufaklı birçok höyük ile tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan medeniyetler içerisinde dünyanın en zengin bölgelerinden birisi olmuştur.

Yaylaları, tarihi konakları, 5 Kızlar kaya mezarları, Darb-ı Sak kalesi, Gölbaşı Gölü, Amik Ovası, Kaya mezarları, Tarihi Dana Ahmetli ve Murat Paşa köprüleri, sayısız höyükleri, Türkmen Mezarlığı, İslamın Manevi mimarlarından Bayezıd-i Bistami Hz.Türbesi ve son yıllarda oldukça öneme sahip yöresel ürünleriyle Kırıkhan’ımız son zamanlarda Turizmde kalkınma için önemli bir fırsat yakalamıştır.

Ülkemizin genelinde olduğu gibi Hatay’da yaşanan turizm hareketliliğiyle birlikte yakın bir zaman içerisinde hemen yanı başımızdaki Suriye sınırında yaşanan Afrin Operasyonları sırasında Mehmetçiklerimize destek vermek üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız ilçemizde misafir edilip Kırıkhan’ımızı gezme ve her yönüyle tanıma fırsatı bulmuştur. Belki ilerleyen süreçte yapacağımız en etkili tanıtımlarla ilçemiz Kırıkhan yüzlerce hatta binlerce turistin akınına uğrayan bir turizm cenneti olacaktır.

Yüzyıllar boyunca üç dinin bir arada yaşadığı Hatay’daki eski binaların restorasyon çalışmaları da tamamlandığında, İlimiz Hatay hem tarih, hem de inanç turizmi açısından önemli bir merkez haline gelmiş olacaktır. Kamu ve özel sektör aracılığıyla tarihi konakların restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla ilimizin konaklama kapasitesinin artırılması Kırıkhan’ımız için büyük önem arz etmektedir.

Bu sebeple Hatay ilimiz ile birlikte medeniyetlerin yaşam alanları üzerinde kurulu olan Kırıkhan’ın turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için Valiliğimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz, yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz(STK) ve esnaflarımız el ele vererek birlikte hareket etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” münasebetiyle turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, önümüzdeki turizm sezonunun ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz adına verimli geçmesini temenni ederim” Dedi.(Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.