KAYMAKAM UYGUR: İLK OKÇULUK KURSU AÇILIYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 00:33

KAYMAKAM UYGUR: İLK OKÇULUK KURSU AÇILIYOR

reklam
KAYMAKAM UYGUR: İLK OKÇULUK KURSU AÇILIYOR
Son Güncelleme :

19 Eylül 2017 - 0:02

226 views

KAYMAKAM UYGUR: İLK OKÇULUK KURSU AÇILIYOR

Altınözü Kaymakamlığı Gençlik ve Spor Kulübü ile Altınözü Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa açacağı okçuluk kursu, ilk okçularına merhaba diyor.

Kaymakam UYGUR: “Okçuluk sporu öncelikle sadece bir spor değil kültürel bir mirastır. Bizim geleneklerimizi örf ve adetlerimizi yaşatmak, köklü kültürümüzle ilgili gençleri daha bilinçli hale getirmek için bir araçtır. Bizler bu sporu yaygınlaştırdıkça daha çok başarının elde edileceğine inanıyoruz. Binlerce yıl ecdadımız, dedelerimiz, atalarımız bu sporu yapmışlardır. Okçuluk sporu yaygınlaşmaya başladıkça, bu sporu tekrar zirveye taşıyacağımıza inanıyoruz. “Malazgirt Zaferi ve İstanbul’un Fethi gibi bütün büyük zaferlerde okçuların payı tarihçiler tarafından kabul ediliyor. Gençlerimizin bu spora ilgisini artırmak ve bu sporun gelişmesi için gereken çabayı gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM UYGUR: İLK OKÇULUK KURSU AÇILIYOR

Kaymakam UYGUR konuşmasının devamında; “Kaymakamlık olarak kurmuş olduğumuz Altınözü Kaymakamlığı Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde okçuluk sporuna ayrı bir önem verdik. Okçuluk Federasyonu İl temsilcisi Mehmet ÜŞENMEZ yaptığımız görüşmeler sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortak çalışması sayesinde kursumuzu açıyoruz. Altınözü gençleri birçok spor dalında yeteneklerini sonuna kadar sergileyecek; Türkiye ve dünya şampiyonalarında ülkemizi çeşitli branşlarda temsil edeceklerdir. Kurulan spor kulübümüzde 11 branş mevcuttur. Bunlardan biride okçuluktur. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ilk okçuluk kursu ilçemizde Eylül ayı sonunda açılacaktır. Bu spora gönül veren 9-60 yaş arasındaki tüm halkımızı kursumuza bekliyorum.” dedi.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.