Karataş: ‘’Bu iş yerinde kalp kırmak yasaktır.’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:48

Karataş: ‘’Bu iş yerinde kalp kırmak yasaktır.’’

Defne Harbiye Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Karataş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

reklam
Karataş: ‘’Bu iş yerinde kalp kırmak yasaktır.’’
Son Güncelleme :

09 Mart 2021 - 11:25

226 views

Defne Harbiye Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Karataş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Karataş açıklamasında, “Defne Harbiye Esnaf Ve Sanatkârlar Odası, 485 Kadın Esnafımız Olmak Üzere 1700’ ü aşan Üye Sayısı İle Hatay’ın En Büyük Odalarından Biriyiz. Yönetim kurulumuzda belki de Türkiye de ki birçok sivil toplum kuruluşunda göremeyeceğiniz sayıları ve verileri görebilirsiniz. Defne esnaf ve sanatkârlar odası olarak yönetim kurulu üye sayımız neredeyse yarı yarıya kadın ve erkeklerden oluşmaktadır. Bizler toplumun beraber üretip beraber yönetmesinden yana olan dünya görüşümüzü her şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Sadece 8 Mart kadınlar gününde değil, hayatın her gününde her yönünde kadınların varlığını ve gücünü önemseyen bir toplumun ferdi olarak, kadınlar gününü kutluyor ve bu günün anılmasına sebep olan o 120 emekçi kadını saygıyla anıyorum.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Harbiye Esnaf ve sanatkârlar odası olarak ve birkaç sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirme niyetindeyiz. Öncelikle üreten kadınlara destek olmak amacı ile bir yöresel ürünlerin bir arada satıldığı emekçi kadınlar pazarı kurmak istiyoruz. Ve bu konuda evinde kendi imkânları ile üretip bunları bir gelire dönüştürme düşüncesinde olan tüm kadınlarımızı defne ilçesinde bir semt pazarında haftanın belli bir gününde bir araya getirerek ekonomiye katkı sağlamalarını istiyoruz. Bunun için kooperatifleşmek gerekiyorsa onu da hep birlikte bir araya gelerek sağlayacağız. Birde defne ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan meslekler var. Bunların yeniden canlandırılması ve ekonomiye katkı sağlaması açısından yine kadınlarımıza dokuma tezgâhları temin edilmesini sağlayarak bu kadınlarımıza belirli bir süre eğitim vererek üretmeye başlamalarını sağlayacağız. İpekböcekçiliği, mesleğinin eğitimleri verilerek bu meslekte yine başta kadınlarımız olmak üzere birçok insanın istihdamının sağlanması adına projeler üretmek için çalışmalarımız sürmekte. Harbiye esnaf ve sanatkârlar odası yönetim kurulu olarak bu projelerimiz için hedefimizi 2020 yılına koymuş ancak maalesef küresel salgın nedeni ile tüm bu projelerimiz yaklaşık bir yıldır askıda kalmıştır. Şimdi 2021 yılı içerisinde imkânlarımız elverdiği ölçüde bu çalışmalarımıza mümkün mertebe yine küresel salgının elverdiği imkânlar ölçüsünde başlamayı düşünüyoruz.

YENİ PROTOKOLLER İMZALADIK

Son 3 yılda Sosyal durumu iyi olmayan birçok esnafımıza ve defne ilçesinde yaşayan vatandaşımıza imkânlarımız dâhilinde küçükte olsa katkılar yapmaya çalıştık. Odamıza gelen hiç kimseyi imkânlarımız dâhilinde eli boş çevirmedik.  Ancak bizler artık ciddi anlamda balık vermek yerine balık tutmayı öğretmemiz gerektiğine inandığımızdan. Gerek esnaf kardeşlerimize gerekse vatandaşlarımıza ciddi anlamda faydası ve ekonomik getirisi olabilecek projeler üretmek için yola çıktığımızı bilmenizi istiyorum. Bunun dışında yine üreten ve çalışan birçok esnaf kardeşimize ellerinde bulunamadığından birçok engelle karşılaştıklarını bildiğimiz.’’ Mesleki yeterlilik ‘’ belgeleri ile ilgi çalışmalarımız hali hazırda sürmektedir. Birçok mesleğe mesleki anlamda katkı sağlayacağına inandığımız mesleki yeterlilik belgelerini tamamen ücretsiz almaları için gereken kurum ve kuruluşlarla protokoller imzaladık. Bunlarla ilgilide sürekli olarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Defne harbiye esnaf ve sanatkârlar odası olarak ben ve yönetim kurulum ve de oda personellerim Harbiye deki ofisimizde sadece esnafımızın değil toplumun her kesiminden her vatandaşımızın sorunlarına çare üretebilmek üzere sizlere hizmet adına hazır olduğumuzu bildirmek isterim. Ofisimiz hafta içi her gün sabah 9 dan  akşam 5 e kadar kamunun hizmetindedir. Ve bu güne kadar odamıza gelen her vatandaşa yardımcı olunmaya çalışılmış, çalışanlarımız bilgisinin olmadığı yerde ilgisi ve misafirperverliği ile sorunların çözümü için emek vermiştir. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak bulunduğumuz coğrafya ya topluma ve millete hizmet etmekle görevlendirilmiş kişiler olduğumuzu unutmamaktayız. Ve bu önemli görevi üstelenmiş olmanın bilinci ile hizmetlerimize her alanda devam edeceğiz. Kılavuzumuz merhum Yusuf ceylan ‘ın bizlere hediye ettiği ve o gün bu gündür duvarımızda asılı olan bir tabloda belirtilmiş olduğu gibidir. İçinde  ‘’Bu iş yerinde kalp kırmak yasaktır.’’ Yazılı olan bu görsel duvarımızda asılı olduğu günden bu güne yüzlerce ziyaretçimiz tarafından fotoğraflanmıştır. Ve bizler içinde sizler içinde Asıl önemli olan duvara asmak değil uygulayıcı olmaktır” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.