İşte ‘Ermeni Tasarısı’nı hazırlayan Türk « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 09:45

İşte ‘Ermeni Tasarısı’nı hazırlayan Türk

Almanya’da sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin onaylanan tasarıyı Yeşiller Partisinin Eş Başkan Cem Özdemir hazırladı.

reklam
İşte ‘Ermeni Tasarısı’nı hazırlayan Türk
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 9:09

168 views

Almanya Federal Parlamentosu, 1915 Ermeni Olayları’nı ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etti.

TASARIYI HAZIRLAYAN TÜRK

Tasarı, Ermenistan’daki soykırım anıtına çelenk koyan tek Türk olarak bilinen Cem Özdemir’in başkanlığındaki parti tarafından Parlamento’ya sunuldu.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI VAR

Cem Özdemir, daha önce tasarıyla ilgili verdiği röportajda “İnanıyorum ki bu karara Ankara çok kızacak. Ancak Federal Meclis Erdoğan gibi despot birine boyun eğmeyecek. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın Ermeni soykırımına ilişkin dokümanları net ve açıktır. Alman parlamentosunun Ermeni soykırımını tanımasından sonra Türkiye’nin inkar etmesi zor olacak. Ne kadar zor olursa olsun, ancak kendi tarihimizle yüzleştiğimiz takdirde, anlaşmazlıklarda güvenilir bir biçimde arabuluculuk yapabilir; dini ve etnik azınlıkların korunmasına sahip çıkabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU VE DEMİRTAŞ’IN ALMANYA’DAKİ İLK ADRESİ CEM ÖZDEMİR OLMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Almanya ziyaretlerinde ilk gittiği isimlerden biri olan Cem Özdemir, Cizre’de terör örgütü PKK’ya karşı süren operasyonların sorumlusu olarak Ankara hükümetini sorumlu tutmuştu.

İLİŞKİLİ HABERLER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.